...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 906 / 75 / 19
Ktoś coś gdzieś pisał o tym sposobie, ale to wątki porozrzucane wszędzie.

PiesOgrodnika dał taki pomysł i najpierw to olałam, ale teraz pomyślałam, że coś w tym jest.

Mój przypadek:

Redukcja bupry od kilku miesięcy, w zamierzeniu jest plan na schodzenie co 2 tyg o 0.1mg, ale już minęły 2 tyg i nadal mam skręta i stoję w miejscu, dlatego szukam alternatyw.
Gdyby jednak plan się udał - za 16 miesięcy (!) doszłabym do dawki 0.1mg (a dopiero tutaj ponoć zaczynają się schody...)

A więc:

1. Czy po 3 tygodniach zażywania p.o. tramalu po 50mg dziennie pojawi się skręt od tego środka?
2. Interesuje mnie, jakie miały doświadczenie osoby, które schodziły z czegokolwiek za pomocą tramalu.

Pozdrawiam wszystkich i piszcie wszystko, co wiecie na ten temat.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 3197 / 385 / 0
Schodziłem na Tramalu z brałna i mogę polecić ten sposób. Zaczynałem od dawek 2x200mg/dobę i na przestrzeni ok miesiąca zredukowałem do 2x25mg/dobę i następnego dnia już nic. Po odstawce tylko jeden dzień dosyć źle się czułem, ale do zniesienia. Nie trzymałem się ściśle jakiejś rozpiski, brałem tyle żeby czuć się w miarę i móc zasnąć, jednocześnie starając się co 2-3 dni obniżyć choć trochę dawkę.
  • 906 / 75 / 19
O Jezu, przywróciłeś mi wiarę w życie!
Naprawdę po miesiącu walenia tylko 1 dzień się źle czułeś?

Ale zajebiście, aż w to nie wierzę! A ja się bałam, że nie przekraczając 50mg będzie potem chujowo.
Dzięki za odp!

To, ogólnie, ile potrzebowałeś opak/butelek na ten miesiąc schodzenia?

Pisać dalej, bo może Blu ma tylko taki organizm, że na niego tak podziałało. %-D
  • 3197 / 385 / 0
Jedno opakowanie (30 szt) retardów 200mg mi wystarczyło.
Też się zdziwiłem że tak łatwo poszło.
  • 906 / 75 / 19
No, wczoraj butla zakupiona, teraz właśnie równo 8.30 wypiłam 50mg, robi się jakoś dziwnie, bo bupra blokuje endorfiny ze wszystkich innych opio, ale akurat nie blokuje serotoniny i noradrenaliny z tramadolu i ten dziwny rodzaj serotoniny właśnie mi się ładuje, czego nie lubię, no, ale dobra, jakoś przeżyję, mam nadzieję, że przynajmniej skręta za chwilę mi zaleczy.
  • 906 / 75 / 19
Ja pierdolę.
Cały dzień (pierwszy dzień chyba w tym roku) bez nawet mini dawki bupry - czuję się okropnie, mimo, że na Tramalu.

Rano 50mg i na początku jakoś trochę dziwnie, oszołomienie, noradrenalina, jeszcze półskręt, ale poszłam biegać 10km, jeszcze w ten jebany żar 40 stopni w sam środek południa - nie wiem, jak ja to wytrzymałam, doczłapałam się na słoniowych nogach całą trasę i dopiero zaczął się wkurw.
Myślałam, że zabiję wszystko i wszystkich, wszyscy i wszystko mnie wkurwiało strasznie i do tego jeszcze pogłębiał się cały czas skręt, dorzuciłam 1 naciśnięcie pompki (jakieś nie wiem, 12mg) i wkurw jeszcze większy - brak endorfin (bo bupra blokuje) i ta dziwna serotonina i noradrenalina.
Wyszłam z domu, miałam gdzieś daleko jechać, ciągle narastał skręt, myślałam, że wykituję i w końcu uznałam, że pierdolę wszystko, nie jestem w stanie nic załatwić i wracam do domu.

Potem w odstępach czasowych dopiłam jeszcze 2 naciśnięcia pompki, czyli wyszło dzisiaj na cały dzień coś niewiele poniżej 100mg. (7 naciśnięć, a 8 to 100mg).

Straszna depresja, wkurw, dół, chcę wszystkich pozabijać i ja tak mam przez miesiąc być w takim strasznym stanie i teraz nie móc nic załatwić, zarabiać hajsu, nie móc ćwiczyć i biegać i nie wychodzić z domu?

Jeszcze na dodatek się naczytałam na hyperrealu, jakie to straszne ludzie mają skręty po Tramalu, że to gorsze od majki, helu i fentanylu, bo nie dość, że jest standardowy skręt opioidowy (brak endorfin), to dochodzi do tego dół serotoninowy.

To ja mam to żreć teraz na siłę i się tak chujowo czuć przez miesiąc po to, żeby potem jeszcze mieć skręta jak po buprze + depresja serotoninowa?

koda nie działa, tramal chujowy, to na czym ja mam schodzić?

Pisał ktoś tu gdzieś, że schodził z helu JEDZĄC p.o. codziennie jedną tabletkę morfiny.
morfina niby jest mocniejsza od bupry, ale kurwa, jak jest sobie taka tabletka 20mg i jeszcze do tego przez żołądek się przyswaja tylko 20%, to może to byłby sens?

Tylko, po czym byłby gorszy skręt - po miesięcznym ciągu tramalowym (dół serotoninowy), czy po miesięcznym ciągu JEDZĄC morfinę, która się i tak prawie nie przyswaja, więc nie działa, ale zalecza skręta i nie robi serotoninowo-noradrenalinowego wkurwa (przy czym, w przeciwieństwie do Tramalu, jest mocniejsza, więc rzeczywiście ZALECZY skręta) i nie ma potem, po zakończeniu stosowania, serotoninowego doła?
  • 3197 / 385 / 0
Przecież napisałem żeby zaczynać od 400mg na dobę, 100 to za mało, stąd te problemy. Nie wiem czemu tak się straszysz tym "serotoninowym dołem", ja nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem, jest obniżony nastrój ale to wina odstawki, głodu psychicznego i lęku.
Nie zaniżaj sobie dawek na początku ze strachu, że później nie dasz rady odstawić albo będzie mega skręt. Schodzenie z dawek w przypadku Tramalu daje radę i jest w miarę łagodne w porównaniu z buprą czy morfiną.
  • 1540 / 211 / 0
Niestety, Blu, zastępowanie Tramalem innych opioidów nie u wszystkich daje dobre efekty. U mnie, np. Tramal w zastępstwie majki lub hery, dawał b. przykre efekty, niezależnie od dawki, czułem się gorzej, niż gdybym nic nie przyjął. B. nieprzyjemne pobudzenie, połączone z mega depresyjnym nastrojem, tak, że Tramal nie wszystkim pomaga.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 906 / 75 / 19
No właśnie, dokładnie, co mówi stary dziad - ja po prostu nie mogę zjeść więcej, niż 50-100mg, bo już przy tej dawce mam takiego mega wkurwa połączonego z depresją, że to jest masakara, a skręt, mimo wszystko, dalej nie zaleczony. Więc już nie wiem, co lepsze, pełny skręt od bupry, czy ten tramal.
  • 880 / 23 / 0
Nie ćpiej bo skiśniesz!
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.