Który racetam/nootropic polecacie na polepszenie tej pamięci? Ewentualnie jakieś ziółka czy cuś ;) Suni? :P
Przydałoby się też na short-term memory co można jechać na co dzień. Poza niskimi dawkami stymulantów ofc.
Poza tym jakoś na początku kuracji tym cudeńkiem udało mi się coś odwalić.
+ 4h
Lol, czy ja to właśnie przeszedłem? I dlaczego jest już ciemno?
To było w marcu/kwietniu i po 2-3 miesiącach nadal jestem w stanie opowiedzieć fabułę po kolei i ze szczegółami, a to już świadczy samo za siebie. Takie wkręty są na porządku dziennym, można się nawet zawiesić dobre kilka godzin nad znienawidzonym przedmiotem i zrobić wszystko dobrze.
Potencjał uzależniający jest zerowy, bo jak się skończyło to po prostu się skończyło.
Tylko szybko tolerka na to sie wyrabia, a jak sie wyrobi to zamiast boostu osiaga się przymulenie i niewiadomo co z tym zrobić, bo niby chciałoby sie poleżeć/jest ogolna amotywacja, ale jednak to nie to.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.