Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 311 / 15 / 2
Witam narkomańską ekipę, przybywam ze sprawą w ww. temacie - na ostatnich badaniach wyszło, że mój cholesterol jest sporo za wysoki (270), podobnie trójglicerydy (160), cukier tylko nieznacznie wyższy. Pytanie - czy na te wyniki mógł mieć wpływ GBL, którego dzień wcześniej odstawiłem z krótkiego ciągu 24/7? Możliwe, że piłem napój jeszcze koło północy, ale nie później.

Wskazówki dla potomnych nt. wysokiego poziomu LDL? Zagrożenia z życia i ćpania wzięte, doświadczenia, pomysły, rady?

W ogóle, kurwa, tydzień wcześniej nie wiedząc o wynikach rozpocząłem lekki ciąg na a-PVP i 4-MeO-PVP - przy cholesterolu i zagęszczeniu krwi przy alfie = debil %D
  • 40 / / 0
Jak jesteś gruby, jesz śmieciowe żarcie to masz wysoki cholesterol i TG. Byłeś na czczo? przed badaniem? Nie napisałeś jaki cholesterol mierzyłeś, więc przypuszczam, że całkowity.
Wysoki LDL z niskim HDL daje ryzyko odkładania się blaszek w tętnicach, ich twardnienia i incydentami sercowo-naczyniowych (udar,zawał). TG są lekko powyżej normy więc są mało istotne w tym przypadku. Glukoza jest warta zbadania NA CZCZO, Jeśli wyjdzie nieprawidłowa glikemia na czczo to wtedy doustny test tolerancji glukozy

Znasz swój obwód w pasie i wysokości ciśnienia?
  • 311 / 15 / 2
Nie mam żadnej nadwagi ani problemów z tym związanych. Na czczo, a cholesterol tak, całkowity. Ciśnienie zawsze było książkowe, nawet po większości substancji nie przekraczało 130/80, jednak w ostatnich tygodniach miałem często blisko 140 w spoczynku, to mnie też dziwiło. Z tego co widziałem TG są trzykrotnie ponad normę - to nic znaczącego? Pani doktor mnie przestraszyła mówiąc, że w tym momencie w związku z wynikiem tych badań jestem w grupie ryzyka wystąpienia zawału tej samej, w której są ci, którzy już przeżyli jeden zawał. Nie ukrywam, to mnie najbardziej ruszyło.
[spoiler].... - - .--. ... ---... -..-. -..-. ... -.-. .-. .-.-.- .... ..- -..-. -.. .-. .-. -.-- .-.. .--[/spoiler]

https://www.youtube.com/watch?v=4tX3Xh1i0A8
coś dla fanów dobrej muzyki - jeden z najlepszych koncertów ever, MIND BLOWN
  • 40 / / 0
Norma TG jest do 150mg/gl więc Twoje 160 nie jest 3x większe. Z danych co do cholesterolu ciężko wywróżyć jaki jest HDL a jaki LDL ale można założyć, że LDL jest wyższy niż powinien. Dodajesz, że masz nadciśnienie, jakbyś jeszcze mógł podać glikemie i/albo OGTT to było by super. Może rozwijasz zespół metaboliczny a to by cię predysponowało do cukrzycy t2 i innych radosnych powikłań
  • 34 / / 0
ja osobiście, żeby dobrze mi wyszły trójglicerydy, musiałem prawie nic nie jeść dzień wcześniej- zero tłustego, jedynie suchy chleb, poprostu masz to jakby to ująć 'dziedziczne' tak jak ja, i mój brat po ojcu
Uwaga! Użytkownik kinku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 6 / 0
Wypieprz połowe węgli z diety to ci tg spadna.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.