Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Mam założoną małą hodowlę cubensis i zaraz przed zbiorem mam dwa pytania:

1. Jak najlepiej ściągać grzyby z ciastek - wyrywać, wykręcać czy odcinać? Czy bez większej różnicy?

2. Psylocybina rozkłada się w wysokiej temperaturze, ale jaka to dokładnie temperatura? Czy mogę do suszenia użyć zwykłej suszarki do grzybów z regulacją temperatury gdzie minimum to jakieś 45 stopni? Czy to już za dużo i trzeba kombinować z odwilżaczami powietrza?
  • 272 / 6 / 0
Bez większej różnicy, tylko po prostu nie narusz ciastka. A co do suszenia to raczej da rade w suszarce, ale nie dopytaj jeszcze.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 3 / 0
rozłóż grzyby na kartkach papieru i postaw na najwyższym meblu w temperaturze pokojowej
Uwaga! Użytkownik green calx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 2 / 0
Wykręcanie jest ok. Rób to tak aby nie pozostawały fragmenty grzyba na wermie i nie niszczyć ciacha. Zrywaj wszystkie i nie licz, że "te małe jeszcze urosną"

Z wysoką temperaturą przy suszeniu trzeba uważać, ale 45*C to nie jest dużo. Spoko susz na takiej suszarze ;-) . Jeśli boisz się przegrzania to zapodaj suszarkę na 20min , wyłącz , za parę godzin znów zapodaj i tak do uzyskania oczekiwanego efektu.
  • 3574 / 582 / 1
wlasnie przejrzałem dokładniej tematy z hodowli. (@CATCHaFALL sorry, wstyd mi, że dopiero teraz (blush))

cóż, uczę się empirycznie. nie wiem co sie ze mna stało, może moje motywacje i chęci zostały trochę spalone przez lata narkobrania

Okazalo sie, że grzyby łatwo jest wykręcic z wyczuciem. Nawet niecałe pół obrotu jest w stanie uwolnić nóżkę z panewki w podłożu. Zakładamy rękawiczki, dezynfekcja. Nie dmuchac, oddychać w bok. Można ewentualnie punktowo przytrzymać podłoże, jeśli po obrocie grzyb nie puszcza.
Starać się nie wyciagac grzyba razem z grudą substratu- najlepiej jak wychodzą gołe nóżki, bez przyklejonych farfocli. Dzięki temu ciastko nie ubożeje/ minimalizujemy straty. Mozna sobie pomóc jakimś narzędziem (oczywiście wygotowane, zdezynfekowane)/ Może jakaś pęseta, łyżeczka, plastikowy patyczek o gladkiem powierzchni- pomysłowość.

U dołu nóżki grzyba, tam gdzie sie stykają z podłożem jest dużo fioletu, ktróy wg Kaczki jest bardzo pożądany :D
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.