No więc tak zacznę od swojego stażu z narkotykami.
Biorę od 10 miesięcy stymulanty w tym najwięcej przewija się mefedronu i amfetaminy.
Niekiedy przegryzę jakąś kodeiną. Byłam w ciągu 3 miesiące, ale to na samym początku jak poznałam się z narkotykami.
Od jakiegoś czasu mam co jakiś czas przepływ takiego dziwnego czucia w ręce, nie wiem jak dokładniej to określić. Szczególnie się nasila kiedy jestem na zimnie. Czuję tak jakby na kilka sekund traciła możliwość poruszania palcami, ale zaraz wszystko wraca do normy. Myślałam, że to może być coś w rodzaju skurczu, więc przez 2 tygodnie popijam sobie magnez i żelazo. Niestety nic się nie zmieniło, cały czas jest to samo. Myślicie, że to może być związane z narkotykami? Nie powinnam się tym przejmować? Co pytam znajomych, to nikt nie wie co mi może dolegać. :finger:
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.