...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Pare dni temu odstawilem tram calkowicie z dawki 550mg- zanizonej od ponad miesiaca z 900.Bralem ssri w trakcie redukcji trama,ale nic nie pomagalo,a mialy pobudzac. Wiec pomyslalem ze odstawie tram calkiem i zaczne wciagac amfe z nadzieja ze przezyje to odstawienie trama. Od 5 dni nie biore trama wogole,pierwsze 2 na amfie i nie czulem odstawienia,2 kolejne na oxycontin przezylem i dzis znowu feta od rana. Mam pytanie,bo fety nie bralem od 4 lat,ta teraz z zaufanego zrodla i inni po niej lataja,tylko nie ja. Tak pierwsze 2 dni,jak i dzis tylko minimalne i tylko na mala chwile pobudzenie,euforii amfy brak,dawki wieksze niz potrzeba do latania,ogolnie ciezka glowa,momentami zdezorientowanie i chwilami nawet sennosc. ktos mi napisze dlaczego feta nie dziala jak powinna???
  • 703 / 40 / 0
Nie działa jak powinna, bo masz skręta. :-) Też tak kiedyś miałam jak odstawiałam opio. Samopoczucie po każdym sniffie było minimalnie lepsze przez jakieś piętnaście minut, a potem tylko chciało mi się spać, chociaż oczywiście zasnąć się nie dało.
Nie powinieneś osłabiać stymulantami i tak już osłabionego organizmu. Jak zacznie ci się zjazd to dopiero źle się poczujesz. Idź na spacer, jedz dużo owoców i warzyw, pooglądaj seriale, za kilka dni ci przejdzie.
  • 568 / 3 / 0
Stymulanty przy detoksie od opio to najgorszy pomysł z możliwych, owszem, na chwile poprawia sie samopoczucie ale pobudzenie ukł. wspolczulnego nasila skręta opioidowego a juz w szczególności ból mięśni (i gorączke!)który jest przecież najbardziej przejebanym objawem. Zdecydowanie odradzam komukolwiek takie pomysły chociaz w przypadku tramca faktycznie ten negatywny efekt jest mniej widoczny bo skręt tramcowy jest bardziej psychiczny niz fizyczny.
  • 31 / / 0
Ja się kiedyś ratowałem na skręcie po herze. Dobijałem amfe całą dobę, krechy nie było, było nawet fajnie niestety skończyło się na rocznym ciagu na fecie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.