ODPOWIEDZ
  • 3490 / 57 / 0
Boom 2014
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
PIERWSZY!
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1456 / 19 / 0
Ej, ja właśnie chciałem założyć ten temat %-D

Bo tak sobie patrzę na program i co widzę? Że zagra m.in. Sourone! Bardzo się z tego cieszę i mam nadzieję, że uda mi się tam dotrzeć, chociaż jeszcze sporo czasu, ale tego nie można przegapić, bo jeszcze Aes Dana, Pick, Gaudi i wielu innych artystów, których z chęcią bym posłuchał na żywo.

Pod koniec października odbyła się impreza "Boom Teaser" w Londynie, może ktoś był i podzieli się wrażeniami?
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013 przez kfs, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 1 / 0
Polska znajoma w tym miejscu zamieszkująca mnie zaprasza kusząc wizja darmowego wjazdu ;) Nocleg jakiś tam pewnie i też by był do ogarnięcia, więc, jak będę miał być, to będę najpewniej nie sam.
  • 680 / 43 / 0
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 3490 / 57 / 0
O pierdoooooole :cheesy:

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 127 / 1 / 0
Absolutnie mnie jara to, że w tym roku Boom jest darmowy dla ludzi z Polski, jak miło, że wspierają kraje o tak biednej polityce narkotykowej :P
Na 99% będę... dotychczas podziwiałam tylko na fotkach znajomych, którzy w sumie narzekali na zbyt wysokie temperatury (które potrafią miażdżyć nawet na Ozorze przecież, zresztą po tegorocznych rekordach temperatur w Polsce....wiemy to najlepiej :P ).

Macie może jakieś życzliwe rady od starych wyjadaczy - pokroju co koniecznie zabrać? Jak w ogóle jest z dojazdem do samej miejscówki? Tak zakładając, że się człowiek zjawi gdzieś w okolicy Lisbony?
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 3490 / 57 / 0
Koniecznie zabrać dużo kremu na słońce z najwyższym faktorem, bodajże 50.

Są w aptece takie tabletki, które w przypadku odwodnienia miesza się z wodą i pije, taki miks elektrolitów i witamin, kupić, dorzucać do wody i pić.

Własne żarcie, bo drogo jak szatan, najtańszy posiłek do najedzenia się jaki widziałem to Buuddha Bowl, miska ryżu brązowego, kiełków, ziaren słonecznika po 5 euro. Dowolne kebsy, tortije to 7 euraczy, a naprawdę porządne talerze obiadowe 9-12, rzeź niewiniątek. Polecam płatki owsiane górskie, nawet po zalaniu zimną wodą/mlekiem są gotowe w 3-5 minut. Do płatków jakieś orzechy, słonecznik, miód (na słono też są niezłe, eksperymentuj). Na obiady kuskus i jakieś puszki z groszkiem, fasolą, kuskus wystarczy zalać wrzątkiem i jest gotowy w 5 minut, wrzątek da radę ogarnąć.

Owoce, bo tam na miejscu to droga sprawa, biorą 2 euro za jabłko, wprawdzie zielone, słodkie, twarde, chrupkie, soczyste, pyszne i wyciągnięte prostu z pojemnika z kostkami lodu ale to jednak 2 euro. I arbuz. Arbuz w środku tego piekła to mały skrawek Edenu.

Okulary przeciwsłoneczne Z FILTREM UV!, zrozumiesz na miejscu :rolleyes:

KONIECZNIE coś na głowę, w Polsce nie zdarza się czuć jak słońce parzy w czubek głowy, tam tak.
Wachlarz to też niezły pomysł.

Jeśli masz jak zabrać to rower z łańcuchem. Festiwal okleja się dookoła kawałka jeziora w kształt rogala, czyli jest szeroki na boki i zagięty przez co jest dosyć rozległy i pokonanie drogi z jednego punktu do drugiego to czasem spokojnie pół godziny drogi.

NIE TRZEBA brać prezerwatyw, zatyczek do uszu - na miejscu są za fryty.

A poza tym to standardowe wyposażenie festiwalowe.

Dojazd jest świetny, Portugalia nie jest jakimś bardzo bogatym krajem ale drogi mają utrzymane w bardzo dobrym stanie.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 2334 / 9 / 0
Może będę. Chciałbym być. Miły prezent bym sobie na urodziny sprawił. :-)
  • 150 / 3 / 0
Bardzo chętnie bym się wybrał, tylko chujowo z transportem. Nie wybiera się ktoś może autem z chęcią przygarnięcia dwóch kolegów? Mogę robić jako drugi kierowca, obiecuję, że nie będę dużo brał %-D
  • 228 / 1 / 0
A może ma ktoś ochotę na miesięczną autostopową wycieczkę nad portugalskie wybrzeże z tygodniowym postojem na Boom? Jeśli ktoś ma ochotę, chętnie przedyskutuje propozycję.

Pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.