...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 611 / 17 / 0
Witam wszystkich!
Uczestnicze w programie substytucyjnym. Nie mam zadnych odskokow, chce sie leczyc. Jestem na buprenorfinie 6mg/24
I teraz mam problem. Bo od dlugich lat zazywalem Clonazepam ze wzgledu na moje fobie, lęki, ktorych nie leczyly zadne inne leki. Potem przeszedlem na alprazolam i bromazepam w dawkach 0,75 - 1 mg - dla alprazolamu i 6-12 mg dla bromazepamu. Mam dokumentacje, ktora moge poswiadczyc 6 lat leczenia zaburzen afektywnych dwubiegunowych przebiegajacym z mocno nasilonym lękiem.
Poszukuje sposobu na oszukanie testu (od razu mowie, ze nie mam mozliwosci przy nim majstrowac ani podmieniac moczu. Jedyne co moge zrobic, to jakąs sól (podchloryny/sodu??) kilka ziarenek, po cichu dodac do kubeczka.
Poza tym jestem czysty, chce wyjsc, tym bardziej, ze w niedlugim okresie chce się zerowac a benzo to nieodlaczny kompan mojego zycia - wiadomo, jak mozna z moich wczesniejszych postow wywnioskowac mialem swoje odskoki, ale to zanim nie podjalem sie leczenia. :)

Prosze o odpowiedzi, bardzo zalezy mi na tym, szczegolnie, ze jak juz wspominalem, za miesiac-3 max chce się wyzerowac, a nie chce, zeby mnie wyrzucili z powodu benzo.. Gdzie inni co test wychodzi mph, coc. amp itp.. Mi od poczatku pare razy heroina - przy pierwszych razach, potem zostawilem to w ch***
Benzodiazepiny wiem, ze bede bral do konca zycia, bo po tylu latach leczenia (6 lat udokumentowane leczenie benzodiazepinami przeciwlękowymi) - i zadne inne leki mi nie pomagaja.. Nie wiem, moge im nawet przynisc ta dokumentacje i na wlasna reke kupic testy ilosciowe, bo oni chyba mysla, ze ja klony jem blistrami..

Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek odpowiedzi dot. mojego problemu.
Slyszalem o piciu wody mineralnej 2-3 dni przed testami (zeby mocz zrobil sie bialy) - wtedy powinno byc schodzace, a to mnie juz ratuje.

Pozdrawiam.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 1180 / 5 / 0
Kup sobie sztucznego fiuta w którym będziesz miał fake-mocz.

Inna opcja, załatw sobie leki moczopędne, albo wypij 2 kawy + dużo płynów przed badaniem moczu i będziesz szczał co 5 minut prawie samą wodą.
  • 29 / / 0
Jedynym takim sposobem jest płukanie, które wzmacnia duża ilośc witaminy C, ktora jednocześnie koloruje mocz na żólto, ale ma wlaściwości mocząpędne, więc kilka dni brania po ok. 1000 mg dziennie + dużo wody może poskutkowac, ale lepiej to sprawdź na własną rękę najpierw.
Ale nie rozumiem czemu, skoro bierzesz benzo terapeutycznie i możesz mieć zaświadczenie od doktora, mogą cię wywalić z programu?
  • 800 / 8 / 0
Niestety jeśli bierzesz benzo cały czas to nie ma możliwości żeby się wypłukać w mniej niż 5-6 dni. Oczywiście przez ten czas żadnego brania benzo. Jeśli to byłby jednostkowy przypadek to wtedy furosemid w dniu kiedy masz test i pijesz dużo wody. Gdy 4 razy oddasz mocz to przy 5 już możesz robić test. Już przy drugim sikaniu mocz będzie wręcz przezroczysty jak woda ale to nie znaczy że jest czysty. Ale mówię to jest przy pojedynczym wzięciu klonów czy innego benzo (oprócz relanium które utrzymuje się ponad tydzień).
Moim zdaniem ogromny błąd że lekarzowi nie powiedziałeś o tym że się leczysz. Masz dokumentacje na to więc nie powinno być żadnych problemów.
Co do testów to Ty nie kupisz testów ilościowych bo takie nie istnieją. Tylko szpital może zrobić je z moczu, dając go do analizy. Tak na przykład jest na programie na sobieskiego. Jak ktoś ma test to zabierają mocz i wynik dopiero na następny dzień jest znany dla pacjenta. I wtedy lekarz widzi ile tak naprawdę brałeś czegoś.
Jeśli poszukujesz metody na oszukanie testu to tylko sobie robisz krzywdę. I dobrze o tym zapewne wiesz. Nie warto się bawić w kotka i myszkę, kto sprytniejszy bo prawda jest taka że tylko sobie robisz pod górkę. Nie jeden próbował kombinować i został pięknie na lodzie.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.