Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 327 / 4 / 0
Mało widzę na forum na temat bromu.
Wiadomo ze nasz popularny lek jest w postaci bromowodorku. Wiki pisze ze brom hamuje wydzielanie testosteronu, a ja u siebie zawsze zauwazam ze jak zarzuce aco to mi nie staje, a jak juz to erekcja trwa moze z 10 sekund. Potencja spada do zera, wiec jakas laska moglaby sie zaczac do mnie dobierac a ja bym powiedzial zeby spierdalala. Wiec takie ciagle przyjmowanie moze zatrzymac produkcje testosteronu ? Po paru latach z dexem zaczne chodzic w rurkach i sluchac one direction ? I teraz duzo sie mowi o nieszkodliwosci dexa, moze i tak jest ale czy tak jest napewno z bromem? Moge powiedziec ze jak zjem 900dexa to przez okolo 2 tygodnie albo i wiecej mi nie staje, wiec brom dlugo siedzi w organizmie. Istnieje jakis sposob na wywalenie bromu z dexa(lub organizmu) ?
Aha i tak z ciekawosci, sa plotki ze w wiezieniach sie dodaje do jedzenia brom zeby troche "uspokoic", ktos cos wie ?
  • 160 / 20 / 0
Nie masz co sie martwic. Zeby brom z Acodinu byl niebezbieczny, trzebaby bylo wpierdalac tego kosmiczne ilosci. Dziwi mnie ze masz z tym problem. Moze jakas nadwrazliwosc? Okres poltrwania bromu to okolo miesiac. Dziwna sytuacja.
  • 327 / 4 / 0
Ale to czy tylko ja mam problem z potencja po aco ? O to tez chcialbym zapytac, z jedej strony to dobrze ale z drugiej strony to tez troche zle ze znika calkowicie agresja we mnie, wiadomo ze testosteron ma duzo pozytywnych aspektow.
  • 231 / 2 / 0
nie bój się testosteronowi nic nie będzie. Może na samej fazie jest mały problem z erekcją, ale czy to jest spowodowane tesciem to już nie byłbym taki pewny.
  • 488 / 13 / 2
Nie, nie tylko ty, ja to samo po DXM mogę zapomnieć o tym że stanie, ten brom tak działa. I to nie tylko na fazie, ale też parę dni po niej. Spada poziom napalenia, ale nie zauważyłem by miało to coś wspólnego ze zniewieściałością. By chodzić w rurkach, słuchać One Direction (co to kurwa jest? ) i być pseudopedałem chyba nie wystarczy brom, tym bardziej w takich małych dawkach. To kwestia charakteru i bycia pizdą. Ale spójrz na to z drugiej strony, możesz zafundować sobie celibat bez męczarni, bo po prostu nie będziesz miał potrzeby ruchania/walenia ;d .
  • 1784 / 30 / 0
Tydzień po fazie i nie czułem już różnicy. Dawki najczęściej 650mg.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
w ogóle kto z was myśli o waleniu na fazie? Seks jest wtedy wyjątkowo niemiły a sam orgazm obrzydliwy fujjj
  • 2372 / 56 / 0
FAQ pisze:
-Zatrucie bromem. Jest to fizyczna intoksykacja.
Objawy zatrucia:
--depresyjne działanie na o.u.n. - zamroczenie,
--odoskrzelowe zapalenie płuc,
--zaburzenie elektrolitowe, wzrost krzepliwości krwi, niedotlenienie, wzrost CO2 w krwi,
--nudności, wymioty, bóle brzucha (szczególnie zatrucia ostre),
--śpiączka, porażenia,
--otępienie umysłowe, apatie, niewyraźna i utrudniona mowę, utratę pamięci, brak łaknienia, wyniszczenie, ból głowy, senność, omamy, objawy psychiczne, ataksje, śpiączkę (szczególnie zatrucia przewlekle),
--zmniejszenie czucia bólu i temperatury,
--cuchnący zapach z ust,
--trądzik, grudkowa wysypka na rękach, twarzy,
--obrzęk płuc, krwotok z nosa, kaszel, uczucie ucisku w klatce piersiowej.
(oczywiście nie wszystkie objawy muszą wystąpić u danej osoby)
Farmakokinetyka:
--brom łatwo wchłania się z przewodu pokarmowego,
--jego okres połtrwania wynosi 7 dni ! (oznacza to, ze po 7 dniach jego stężenie zmaleje o polowe od stężenia początkowego)
--po jednorazowym podaniu jeszcze po 28 dniach ! wykrywa się jego zwiększona ilość w narządach,
--stężenie 200mg/100cm3 przyjmuje się jako toksyczne.
(jak widać brom ma duża tendencje do kumulacji w organizmie)
Matematyka Bromu:
--wzór DXM-Br to -> C18H26BrNO,H2O
--masy molowe: C=12, H=1, Br=80, N=14, O=16,
--wyliczyłem masę molowa DXM-Br (C:18*12=216, H:28*1=28, Br:1*80=80, N:1*14=14, O:2*16=32, następnie sumujemy = 370),
--masę molowa można przyrównać do masy wagowej,
--wiec jeśli w 370mg DXM-Br jest 80mg Br to w 450mg DXM-Br będzie x=97mg Br,
--przybliżyłem do ~100mg dla ułatwienia obliczeń.
Matematyka „Acodin’u”:
--średnia objętość człowieka = 60000cm3,
--stężenia toksyczne bromu = 200mg/100cm3,
--paczka „Acodin’u” zawiera ~ 100mg bromu,
--jeśli 200mg bromu to dawka toksyczna w 100cm3 to w 60000cm3 dawka toksyczna bromu x= 120000mg
--jest to wiec 1200 paczek „Acodin’u”.
Uwagi:
--działanie uspokajające bromków występuje przy stężeniu 100mg/100cm3,
--intoksykacja niebezpieczna dla życia pojawia się przy stężeniu 300mg/100cm3,
--twoja objętość może znacznie się różnić od warunków średnich.
Mimo, że w/w dane są pewnym przybliżeniem w indywidualnych przypadkach, na podanym przykładzie wykazałem, iż zatrucie bromem jest bardzo mało prawdopodobne w przypadku rekreacyjnego zażywania preparatów zawierających DXM-Br.
Założyciel wątku: i gidze tu kurwa mało informacji o bromie? :rolleyes:
Widać, że się czytało FAQ...
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 59 / / 0
Z potencją nie mam problemów, jedynie z orgazmem no i ochota dużo dużo mniejsza, jeżeli wogóle się pojawia. Nawet przy dużych dawkach, zależy od dnia, ale zażywam to sporadycznie. Kiedyś dodawano wojakom do herbaty bromek potasu właśnie na zmniejszenie potencji. I też się zastanawiałem, czy nie to wina bromu. Ciekawe jakby działał chlorek dekstrometorfanu.
Wg wiki:
Działanie bromku potasu na organizm człowieka jest podobne do wpływu innych bromków stosowanych w medycynie. Wykazuje lekkie działanie uspokajające jako efekt zastępowania jonów chlorkowych (Cl−) przez jony bromkowe w neuronach. Prowadzi to do hiperpolaryzację błony neuronalnej, a w efekcie do zahamowania niektórych czynności ośrodkowego układu nerwowego.

Bromek potasu nawet w niewielkich ilościach zatrzymuje odwracalnie syntezę testosteronu w jądrach (poprzez zablokowanie receptorów hormonu luteinizującego), silnie hamując popęd płciowy u mężczyzn.

Więc może część objawów działania dexa pochodzi właśnie od jonów bromkowych. Jeżeli ktoś jest nadwrażliwy lub uczulony na brom to bardziej to odczuwa.
"Bądźmy dla siebie dobrzy, a świat będzie lepszy"
  • 2372 / 56 / 0
A może mniejszenie ochoty na seks to po prostu działanie DXM'ów, co? Dodawanie bromku potasu do herbaty w wojsku w dużych ilościach a trochę bromu w paczce Acodinu to (wedgłu mnie) dwa światy.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.