Jest przypał , ja mam przy sobie 3g , kumpel nic , zawijają mnie , mam dołek 48h , w trakcie zeznać wyszło że paliłem z kumplem w ciągu 2 lat 6 razy , on zeznał że 8 , więc mniej więcej nam się to pokryło, głupi byliśmy że w ogóle tak powiedzieliśmy , ale każdy miał podobną wersje , list od prokuratora , ja się nie stawiłem bo dostałem nie tam gdzie powinienem dostać (mają mój drugi adres jako adres zameldowania) kumplowi zaproponowali zawiasy 1,4 roku , na 3 lata , było to udzielanie małoletniemu czyli mi , oraz ja jemu jak był małoletni , teraz oboje jesteśmy 18+ i w trakcie przypału też tak było .
wiem że to zbrodnia, jednak było to bez korzyści finansowej, wcześniej nie karani, pytanie takie, czy czekać na wyrok i potem się odwoływać i lecieć na sprawe w sądzie (poddałem się dobrowolnie karze) czy już teraz iść do adwokata i wycofać zeznania o tym że udzielaliśmy sobie pod pretekstem że byliśmy ze sobą pokłóceni lub byliśmy przestraszeni i wiedzieliśmy że oboje zeznamy podobnie, tylko czy to nie będzie fałszywe składanie zeznań ? minęły 4 miesiące od przypału .
proszę o szybką odpowiedź bo myśle że na dniach będzie gorąco , grozi paka ?
kubota94 pisze:tylko czy to nie będzie fałszywe składanie zeznań ?
A i słusznie kolega wyżej mówi - nigdy nic nie mówcie pałom! Dobrowolne poddanie się karze to też idiotyzm, było na forum milion razy. Zapamiętajcie sobie :finger:
Pjess pisze:Macie wyroki na podstawie swoich własnych zeznań? Dobrze zrozumiałem? Tylko przy Tobie coś znaleźli ale zarzuty nie są za posiadanie?
usmiałem sie troche jak przeczytałem ten temat, zakładam ze 94 w nicku autora to raczej nie poziom IQ :D
Wziąść prawnika, wycofać zeznania.
W celu wyjaśnienia sytuacji i okoliczności zdażenia możesz powiedzieć że:
że szedłeś z kolegą przez park albo na osiedlu i przy ławce zauważyłeś samarę, albo zwioniątko. Podniosłeś i otworzyłeś. Domyślałeś się co to jest i zabrałeś ze sobą. Nie miałeś zamiaru tego sprzedawać ani nikomu udostępniać. Wziałeś to tylko i wyłącznie na własny uzytek. Z perspektywy czasu żałujesz tego co zrobiłeś i nie zamierzasz nigdy zrobić czegoś podobnego.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.