Kannabinoidy, które nie pasują do żadnej z powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
HU-210
Nieprzeczytany post autor: Dirty »
[ external image ]
(6aR,10aR)-9-(hydroksymetylo)-6,6-dimetylo-3-(2-metylooktan-2-ylo)-6a,7,10,10a-tetrahydrobenzo[c]chromen-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/HU-210

Witam.
Mam parę pytań dotyczących tego kannabinoidu .
Jestem ciekaw efektów i mocy tego kanna , a także szkodliwości krótkotrwałej .
Na necie nie znalazłem dużo informacji o tym kannabinoidzie , jedyne co , że jest bardzo mocny i wpływa pozytywnie na pamięć :moody: .

Sam bym zaczął testy gdyby nie to że jest nielegalny , czy to ten kanna co siedział w pierwszej generacji mieszanek ?
Proszę o wypowiedzi osób którzy mieli styczność z tym kannabinoidem .
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2013 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
  • 310 / 5 / 0
z wiki
HU-210 stymuluje neurogenezę w rejonie hipokampu, jest to działanie odwrotne do alkoholu, heroiny, nikotyny i kokainy.
Czyżby jakiś ZDROWY kanna ? :-D
W pierwszej generacji był prawie wyłącznie jwh018 chociaż np w spice były inne kanna których w tedy sie nie udało zidentyfikować. Hu na pewno był w drugiej generacji gdyż został zdelegalizowany razem z 081 i 073
  • 27 / 1 / 0
Poprawka, wedle Raportu http://www.fileden.com/files/2012/3/12/ ... 0159-0.pdf HU-210 nie było wogóle chyba, że w RC. Zagranicą HU było dodawane do Spiców i innych w Polsce nie. -073 tak druga delega ale -081 poszła w trzeciej chodź była bardzo popularna już przed drugą delegalizacją.
  • 992 / 17 / 0
Zobaczcie HU-211. Taka "malutka" zmiana, a kolosalna zmiana działania. Może dlatego inne kanna potrafią dysocjować... Talidomid tak samo, dwa izomery, jeden nieszkodliwy, inny... Poczytacie... W HU-210 fascynuje mnie rozpuszczalność w wodzie. Zaraz by ktoś to puknął. %-D
  • 46 / 2 / 0
Odświeżam, ktoś testował? Jak z tą neurogenezą i pamięcią krótkotrwalą? Czy ten kanna nadaje się do wtrącenia do komnaty nootropow? :D
  • 448 / 14 / 0
Jest to w ogóle gdzieś dostępne w EU? Sprowadziłby może małą ilość testowo, bo choć nie jestem fanem, to profil zapowiada się interesująco. Ma to w działaniu coś wspólnego z seriami jwh?
  • 4 / / 0
odświeżam. mamy tutaj jakiegoś testera albo kogoś z info? na anglikach wiele nie znalazłem (tym bardziej, że anglika nie umiem wolę łacinę) więc przenoszę się tutaj. i czy dostanę gdziekolwiek to cudo, bo zgodnie ze starymi zapowiedziami i opiniami (także osobistymi) po Spice to muszę to zdobyć?
  • 2008 / 495 / 0
HU-210 nigdy w czystej postaci nie pojawiło się na polskim rynku. W 2009 podobno zostało przez DEA zidentyfikowane w mieszankach ziołowych. A Polska korzystając z baz o nowych narkotykach wpisała to substancje dosyć szybko do ustawy delegalizując ją. Rc, które nie zdobyły popularności za czasów legalności bezpowrotnie przestają być produkowane. Szczególnie w przypadku kannabinoidów gdzie na ich miejsce jest dużo innych, którymi można zastąpić i do tego bardzo silny konkurent naturalnego pochodzenia jakim jest marihuana. Nawet na darkmarketach nie ma HU-210. Nie zdobędziesz w łatwy sposób tej substancji i nie ma żadnych przesłanek aby była ona warta zdobycia na tyle żeby się o to tak starać.
  • 3 / / 0
Wydaje mi się że był chyba w PL za czasów smartshop’ow.
Pod nazwa ,,Buszek”, bo jak czytałem tripraporty na internecie to z tego ci sobie przypominam miał właśnie straszny podobny profil działania D:

Ale mogę się mylić, poprawcie mnie jeżeli wiecie co naprawdę w tamtych czasach było w tej mieszance ziołowej.
  • 2714 / 513 / 0
@CzlowiekzWyzyn przepraszam za bumpowanie tematu i tak późną odpowiedź, ale może się komuś ta wiedza przydać.
Według wyników badań w buszku znajdował się taki mix:
Buszek - JWH-122, JWH-081, JWH-250, Walina

Nie wiemy jednak jakie proporcje były użyte.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.