(6aR,10aR)-9-(hydroksymetylo)-6,6-dimetylo-3-(2-metylooktan-2-ylo)-6a,7,10,10a-tetrahydrobenzo[c]chromen-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/HU-210
Witam.
Mam parę pytań dotyczących tego kannabinoidu .
Jestem ciekaw efektów i mocy tego kanna , a także szkodliwości krótkotrwałej .
Na necie nie znalazłem dużo informacji o tym kannabinoidzie , jedyne co , że jest bardzo mocny i wpływa pozytywnie na pamięć :moody: .
Sam bym zaczął testy gdyby nie to że jest nielegalny , czy to ten kanna co siedział w pierwszej generacji mieszanek ?
Proszę o wypowiedzi osób którzy mieli styczność z tym kannabinoidem .
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
HU-210 stymuluje neurogenezę w rejonie hipokampu, jest to działanie odwrotne do alkoholu, heroiny, nikotyny i kokainy.
W pierwszej generacji był prawie wyłącznie jwh018 chociaż np w spice były inne kanna których w tedy sie nie udało zidentyfikować. Hu na pewno był w drugiej generacji gdyż został zdelegalizowany razem z 081 i 073
Pod nazwa ,,Buszek”, bo jak czytałem tripraporty na internecie to z tego ci sobie przypominam miał właśnie straszny podobny profil działania D:
Ale mogę się mylić, poprawcie mnie jeżeli wiecie co naprawdę w tamtych czasach było w tej mieszance ziołowej.
Według wyników badań w buszku znajdował się taki mix:
Buszek - JWH-122, JWH-081, JWH-250, Walina
Nie wiemy jednak jakie proporcje były użyte.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.