(6aR,10aR)-9-(hydroksymetylo)-6,6-dimetylo-3-(2-metylooktan-2-ylo)-6a,7,10,10a-tetrahydrobenzo[c]chromen-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/HU-210
Witam.
Mam parę pytań dotyczących tego kannabinoidu .
Jestem ciekaw efektów i mocy tego kanna , a także szkodliwości krótkotrwałej .
Na necie nie znalazłem dużo informacji o tym kannabinoidzie , jedyne co , że jest bardzo mocny i wpływa pozytywnie na pamięć :moody: .
Sam bym zaczął testy gdyby nie to że jest nielegalny , czy to ten kanna co siedział w pierwszej generacji mieszanek ?
Proszę o wypowiedzi osób którzy mieli styczność z tym kannabinoidem .
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
HU-210 stymuluje neurogenezę w rejonie hipokampu, jest to działanie odwrotne do alkoholu, heroiny, nikotyny i kokainy.
W pierwszej generacji był prawie wyłącznie jwh018 chociaż np w spice były inne kanna których w tedy sie nie udało zidentyfikować. Hu na pewno był w drugiej generacji gdyż został zdelegalizowany razem z 081 i 073
Pod nazwa ,,Buszek”, bo jak czytałem tripraporty na internecie to z tego ci sobie przypominam miał właśnie straszny podobny profil działania D:
Ale mogę się mylić, poprawcie mnie jeżeli wiecie co naprawdę w tamtych czasach było w tej mieszance ziołowej.
Według wyników badań w buszku znajdował się taki mix:
Buszek - JWH-122, JWH-081, JWH-250, Walina
Nie wiemy jednak jakie proporcje były użyte.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.