Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam,
Krótka piłka - jak wygląda dostęp polskiej policji do danych przetrzymywanych na hushmail'u/safe-mail'u, w wypadku zablokowania konta za handel narkotykami?
Charlie.
  • 1179 / 9 / 0
Z tego co pamiętam, to hushmail bez dyskusji udostępnia dane na wniosek policji.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1107 / 51 / 0
Szyfrujcie PGP panowie. Minimalizacja ryzyka.
Chuj na kaczych łapach
  • 585 / 52 / 0
gzyp pisze:
Z tego co pamiętam, to hushmail bez dyskusji udostępnia dane na wniosek policji.
tak to prawda, tylko jak narazie to chyba jedna cfzy dwie sytuacje i dane udostępniono na zadanie i prosbe f bi z usa, a do kanady im troche blizej i latwiej niz naszej policji ;-) Nie zmienia to faktu ze tego typu maile to zadne zabezpieczenie i lepszy juz jest gmail + pgp.
  • 1425 / 80 / 0
Jak już coś to używajcie safe-maila (jednak tylko pgp da wam 100% pewności, że nikt postronny nie odczyta waszych wiadomości)

Mi hush przyblokował konto po tym jak się we wiadomościach pojawiły pewne linki sugerujące medykamenty w nazwie.
  • 19 / / 0
polecam HA proxy z jakiegoś Zimbabwe, Indonezji, Chin etc wtedy to można "browsowac" i wysyłać co się chce i jak chce i raczej można czuć się w miarę bezpiecznie bo kto będzie sprawdzać i tropić cię po całym świecie ("... panie władzo ale ten e-mail był wysłany przez kogoś z Chin a ja bylem wtedy w ... ja nie mam wizy do Chin :))) paszportu też to przecież na dowód nie poleciałem :) no i przecież w ten dzień byłem w pracy widziało mnie z 50 osób a teleportacja ludzi jak mi wiadomo nie istnieje :) no sam pan włądza widzi, że to nie mogłem być ja " ... to tak dla abstrakcji.
Uwaga! Użytkownik betappp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 4 / 0
Dostęp do wiedzy jest legalny i nie widzę powodu żebym musiał szyfrować swoje maile. "Tak Panie władzo interesuje się syntezą rc ponieważ urodziłem się chemikiem a do tego jestem czynnym politoksykomanem. W Polsce posiadanie narkotyków jest nielegalne w odróżnieniu od rc których używam jedynie do badań naukowych. Moim celem jest odnalezienie leku na raka (wśród rc właśnie) i udostępnienie wynalazku za darmo ku ogólnemu pożytkowi a nie nabijaniu kabzy firm farmaceutycznych. Poza tym do niczego się nie przyznaję i proszę o umorzenie postepowania ze względu na znikomą szkodliwość społeczną chyba że szerzenie wiedzy jest szkodliwe."
  • 3129 / 26 / 0
Używanie gmaila jest dużo bezpieczniejsze niż używanie hushmail, w przypadku nieszyfrowania wiadomości własnymi kluczami.
High, how are you?
  • 9 / / 0
A na temat safe maila ktos ma wiecej informacji ?
  • 1900 / 430 / 4
nie lepiej zapłacić te 50 zł raz na pół roku jakiemuś usługodawcy za własne konto na serwerze?

chyba najmniejszy przypadł - kupujesz sobie coś i nikt nie ma nic do tego. Piszesz z kiim chcesz i trzymasz na mailu wsio co się podoba

Z darmowymi skrzynkami i inwigilacją - zawsze jest niejednoznaczność chociażby patrząc ostatnio na dziwne akcje z gmailem i dostępem do prywatnych maili
DXM
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.