Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Co myślicie o przechowywaniu GBL w kapsułkach żelatynowych o rozmiarze 00 ?
Czy nawet po miesiącu przetrzymywania w nich GBL się nie rozpuszczą ?
Czy będą przeciekać ?
Dobrze się je przyjmuje GBL w takiej formie ?
  • 1934 / 108 / 0
gdzies juz ktos sie pytal tu o GBL w kapsulkach, z tego co pamietam nie bylo jednoznacznej odpowiedzi, niby da rade ale jak z taka zywotnoscia to nie wiem byla chyba cos ze raczej dlugo tak nie poleza, najlepiej sam zobacz i podziel sie potem wynikami, kapsulki na allegro kosztuja jakos 10zl za 100szt.
za to czytalem na zagranicznych ze ktos probowal GHB upychac w kapsulki i wychodzilo okolo 1g na kapsulke, wiec wygladalo by potem mniejwiecej to tak ze zarzucasz 3kapsulki GHB na raz (okolo 1,5 - 1,8ml GBL) a potem co godzine poltorej dorzucasz 1-2kapsulki (okolo 0,6 - 1,2ml GBL) dla podbicia efektu i to bylby chyba najwygodniejszy i najszybszy sposob dozowania...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 2518 / 28 / 0
Jeśli chcemy zarzucić GBL tego samego dnia, to kapsułki się sprawdzą. Jednak dłuższe przechowywanie, źle na nie wpływa, robią się miękkie i zaczynają przeciekać.
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
no i wszystko jasne, a tu jeszcze rozmowa o kapsulkach:

http://talk.hyperreal.info/post437964.h ... nomobile=1

i taka ciekawostka:
"Puste kapsułki żelatynowe rozmiar 00.
Są to kapsułki żelatynowe, twarde, pojemność 500mg- 1g. Rozpuszczalne w żołądku, niepowlekane.
Precyzyjne wymiary kapsułki:
długość: 23,30mm,
średnica: 8,18mm
objętość: 0,95ml"

• 1425 / 81 / 0
Kiedyś z ciekawości kupiłem 100 kapsułek 00 i wszystkie napełniłem gblem. Kapsułki leżały nawet do 2 tygodni i nie było żadnych wycieków, rozpuszeń, nic. Grunt to trochę zwilżyć kapsułki przed zmontowaniem i wtedy jest 100% szczelności.
  • 1934 / 108 / 0
a ja jeszcze znalazlem na zagranicznym forum, jeden z forumowiczow napisal:

"umiescilem NaGHB w kapsułkach i doświadczylem silniejszych efektow niż bez kapsułek. uważam również, że skutki trwały dłużej, myśle, że kapsułki pomogly absorpcji."

• 7 / / 0
przeciekają mi od razu :( co robić ?
  • 1425 / 81 / 0
Przed napełnieniem i połączeniem obu części zwilż trochę ściankę jednej części kapsy, to po złączeniu będzie szczelna.
  • 30 / / 0
Jak już bierzecie w kapsułkach to przynajmniej je popijajcie. Taki nierozcieńczony GBL w brzuchu pewnie może trochę namieszać
  • 44 / 3 / 0
panowie nie wiem o jakich wy kapsułkach mówicie ale większość jest zrobionych z żelatyny która po kontakcie z enzymami śliny po prostu się zaczyna rozkładać...rozpuszczać.Nie wiem ile w tym prawdy ale ja robie tak że zalewam kapsułki i zostawiam je na jakiś czas w pozycji pionowej w której nie mają szans się wylać i po jakimś czasie nie wiem czy za sprawą wilgotności powietrza czy innych sił po prostu stają się bardziej szczelne. ;) wiadomo że jak zaczniecie je gnieść to bedą przeciekać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.