ODPOWIEDZ
  • 157 / 1 / 0
Po lekturze tego poradnika http://www.wiki.haszysz.com/index.php/P ... Bwietleniu dalej nie wiem w jakiego koloru światło się zaopatrzyć. Z tego co widze to każda barwa ma swoje zalety.
Lepiej kupić 3 "normalne" świetlówki (3700-4000), czy lepiej wziąć dla przykładu dwie po 5500 i jedną 2700(a może odwrotnie?-2 czerwone + 1 niebieska)?
  • 45 / / 0
Ja bym kupił 2 świetlówki o barwie ciepłej 2700Ki i jedną o barwię zimnej 5500K,
Uwaga! Użytkownik Edamski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 76 / 0
Moja modeleczka sativa ładnie rosła, jak ją wystawiałem na balkon, ale wtedy dopiero zaczynała kwitnąć, choć mam wrażenie, że obecne oświetlenie jej nie zadowala. Stała pod CFL dual 250 W i rozwijała się ledwo co, teraz jest pod LED 250W (2 dzień dopiero), niestety CFL się potłukł.

Czy jest jakikolwiek sposób, żeby sprawdzić, czy dostaje właściwe spektrum? Kolor światła to jaskrawy róż, dokupione dwie małe lampki mają bardziej fioletową barwę.
Jednak może to wynikać ze stosunku niebieskich chipów (SMD 2835) do czerwonych.

Może po prostu wolno się rozwija, bo tak wygląda u niej (Grapefruit x Easy Sativa) kwitnięcie?
Naprawdę nie widzę prawie żadnych zmian od tygodnia, a automacik w ciągu 2-3 tygodni z takiego stanu, w jakim jest ona - małe włochate kulki - napuchł do konkretnych topików (outdoor, doskonała pogoda).
LSD - Piękna i Bestia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.