ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Pijam dużo kawy, jednak sporadycznie drżały mi dłonie. Ostatnimi czasy zauważyłem, że gdy zapalę fajkę, ręce bardziej drżą? Myślicie, czego to może byc powód? Wspomagam się suplementacją magnezem
  • 1520 / 72 / 0
Ja myślę że w bierki będziesz mistrzem, a klucz przed Twoim pierwszym przecinkiem się kryje.
tekst powyżej =/= prawda
  • 2428 / 90 / 0
Trzonchajom sie aż tak , że nie możesz otworzyć woreczka strunowego / posypać prostej kreski :rolleyes: ? Jeśli nie... to, ja tutaj nie widze żadnego problemu %-D
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 292 / 5 / 0
Myślę że to od błędnej suplementacji magnezem. Zapal magnez i powinno być git.
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 303 / 1 / 0
Zastąp suplement Piwniczanką bądź Muszynianką. Magnezu najlepiej przyswaja się w małych dawkach, więc najlepiej dostarczać go kilka razu dziennie. Zresztą jak każdy minerał, czy witamina. Ponadto, aby magnez się efektywnie wchłaniał, potrzeba również wapnia, w dawce dwukrotnie większej, niż Mg. Butelka jednej czy drugiej wody dziennie powinna rozwiązać problem, a jeśli nie, przyczyny upatrywałbym gdzieś indziej.

P.S.
Zamiast tabletki, jedz kostkę gorzkiej czekolady. :-)
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2012 przez nomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
dokładnie.nic dodac nic ując...najlepiej przyswajalna magnezu jest jej forma naturalna(jak wszystko co naturalne,heh),czyli z pozywienia.nie zapominaj tez o potasie(m.in.pomidory,banany).3m
Uwaga! Użytkownik tony1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 402 / 3 / 0
dokladnie nomas swietnie podsumowal najlepiej naturalnie woda np Mazowszanka, badz gorzka czekolada ( w lidlu jest smaczna) , pic kakao dobrze tez dzialaja suple magnez+potas np magnokal czy asparginian
drzenie rąk wynika z niedroborow magnezu i potasu
  • 1217 / 21 / 0
Nahril pisze:
Pijam dużo kawy, jednak sporadycznie drżały mi dłonie. Ostatnimi czasy zauważyłem, że gdy zapalę fajkę, ręce bardziej drżą? Myślicie, czego to może byc powód? Wspomagam się suplementacją magnezem
Kup porządny magnez, najlepiej dojelitowy, i jedz go codziennie, a co 3 dni zwiększaj dawkę do jednego, max 4-5 tabletek, czyli dokładnie rozpisując
20.05-22.05 - 50mg
23.05-25.05 - 100mg
26.05-28.05 - 150mg
od 29.05 - 200mg
Aha, zapomniałbym, polecam gorzkie prawdziwe kakao, np Decomorreno, jest w prawie każdym sklepie, kawe możesz zamienić Yerbą, tj Yerba Mate. Wiem trochę na ten temat bo u mnie dochodziło do skurczy których nie mogłem opanować, łapy też mi się trzęsły, teraz po odstawieniu benzo latają jak staremu alkoholikowi, dlatego nie wiem jaki % pochodzi od niedoboru magnezu, ale wiem że taka dieta (kawe zupełnie rzuciłem na około 1,5 roku, dopiero od jakichś 2 miesięcy piję) w praktycznie 100% wyleczyła mnie z trzęsiawek i skurczy. Polecam!

EDIT: Schodząc z magnezu polecam również trzydniowe przerwy między odstawieniem kolejnych 50mg, ponieważ organizm może trochę odzwyczaić się od pozyskiwania magnezu z posiłków, ale nie ma co się martwić, nawet jak odstawisz od razu po miesiącu-trzech takiej suplementacji to nic się nie stanie, bo magnez jest w b.dużych ilościach przechowywany w mięśniach, także jeżeli będzie dostarczane mało, to automatycznie pobierze ilość z mięśni. Ważne jest to, że efekty niedoboru magnezu pojawiają się wtedy, gdy to właśnie w mięśniach jest go za mało. Mam nadzieję, że pomogłem.
EDIT2: Co do picia wody wysokomineralizowanej, to sprawa jest nieco bardziej skomplikowana, otóż uzupełniając dane minerały wypłukujesz sobie wodą inne. Można zamiast napojów pić wodę wysokonasyconą Mg2+, należy jednak nie przesadzać. Najbezpieczniejsze rozwiązanie to wieczorne kakao z 4 małych łyżeczek do kolacji :)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012 przez Psychopath, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 90 / / 0
Na oddziale nerwicowym niektórym przechodziło stopniowo po/w trakcie terapii, coś w tym może być.
YAY, PATRZY!
https://www.wikiwand.com/en/Machine_learning
  • 1709 / 11 / 0
Też mam ten problem od dawna, nie mogę znaleźć przyczyny. Czy to coś z OUN czy nerwicowe, nie wiem. Pomagało tylko benzo ale to nie sposób bo likwiduje skutek a nie przyczynę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.