Moja sytucja wyglada tak, jakis czas temu mnie i kilku znajomych zatrzymala policja, gdyz znalazla przy jednym z nas, zakazany srodek mianowicie marihuane. Po spedzeniu 40 godzin na "dolku" zostalem wypuszczony a jeszcze wczesniej zostaly postawione mi zarzuty, gdyz w domu posiadalem towar o wartosci czarnorynkowej 34zl, kilka lufek, oraz pare ziarenek marihuany(tu sprawa sie komplikuje, gdyz moim znajomym udowodniono handel i sadzenie marihuany, boje sie ze, zostany posadzony o to samo przez to ze mialem te ziarna w domu). Bylem w prokuraturze, otrzymalem wstepny wyrok, czy jak by to ujac. Od zajscia minelo ok 2 miesiecy, listownie otrzymalem, "postanowienie w przedmiocie dowodow" dowody zostaly uznane w sklad, w ktorych wchodzi kilka moich fantow, i 4 razy wiecej niz moich."Ponadto istnieje duze prawdobodobienstwo, ze pozostale przedmioty, zabiezpieczone w trakcie poszukiwan,rzeczy, mogly sluzyc bezposrednio lub posrednio do popelnienia przestepstwa". (postepowanie przygotowawcze chyba juz ma miejsce) Co to znaczy? jak sie do tego odniesc? Dostalem rowniez ponowne przymusowe stawienie sie do prokuratury, czego moge sie tam spodziewac? zostany oskarzony, jak znajomi i bede chcieli wbic mi grupe przestepcza? Jakie pytania moge, tam pasc? czy na przyklad skad wzialem(wolalbym nie odpowiadac na to pytanie, a jesli musze to jak to jakos ominac?) prokurator moze wydac wyrok prawomocny? moge zachowac, zeznania z pierwszej wizyty u prokuratury??
Prosze o szybka odpowiedz, gdyz mam malo czasu, z gory dzieki i pozdrawiam
W celu zmiany zmiany nazwy tematu zgłoś się na PW - PcP
zostaly postawione mi zarzuty, gdyz w domu posiadalem towar o wartosci czarnorynkowej 34zl
Moim zdaniem nie masz szans na oskarżenie o produkcję na podstawie samych nasion.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.