Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 562 / 29 / 0
Witam
bardzo interesuje mnie które narkotyki nie podwyższają, nie mają wpływu, lub wręcz obniżają ciśnienie śródczaszkowe. Właściwie w przypadku większości trudno mi znaleźć dokładne informacje na ten temat, wiem jedynie że raczej przy problemach ze zbyt wysokim ciśnieniem śródczaszkowym powinno się wystrzegać wszelkich opiatów ( może się mylę?) i stymulantów. A co z pozostałymi?
Czytałam gdzieś że barbiturany mogą nawet je obniżyć, ale sama zupełnie się nie orientuję więc zależy mi na radzie kogoś obeznanego w temacie.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
ketamina obniża z tego co mi wiadomo
  • 562 / 29 / 0
Nie, z informacji znalezionych na różnych stronach wynika że jest wręcz odwrotnie, ketamina je podnosi.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1522 / 73 / 0
Marihuanina
tekst powyżej =/= prawda
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.