Czy narkotyki wpłynęły na Waszą pracę pozytywnie? Jeśli tak, w jaki sposób? Czy efekt jest długotrwały, czy zostanie po odstawieniu dragów?
Za to gdy kiedyś pracowałem przy pewnych pomiarach (mniejsza o szczegóły) to jak dzień wcześniej popiłem to miałem świetną precyzję odczytów. Też nie wiem z czego to się brało, ale chyba znowu z uspokojenia i dodatkowo z tego, że będąc jeszcze pod wpływem starałem się jak najbardziej mogę, żeby nie spieprzyć roboty zupełnie.
Wprawdzie nie parcuję jeszcze stale, ale zauważyłem, że łatwiej mi się zmobilizować. Dodatkowo jeśli trzeba zrobić coś bardzo nudnego, marihuana to świetna sprawa. :D
x = x
http://www.maps.org/news-letters/v18n1/ ... APS_24.pdf - tu masz znany PDF o programiście i LSD
Crick był zwolennikiem legalizacji kanabinoidów i zażywał niewielkie dawki LSD, co, jak stwierdził, pomogło mu w rozwiązaniu struktury DNA
Ale sukcesu zawodowego dzięki temu nie osiągnąłem - wywalili mnie po miesiącu bo szef się skumał co jest grane i chociaż był ogólnie dosyć miłym człowiekiem powiedział mi że jestem za wolny, że nie poleca mi palenia w pracy i że musimy zakończyć współpracę :P
Poszedłem do pielęgniarki powiedziałem jej, że źle się czuje.. Powiedziałem jej ,że wypiłem mocną kawe, 2xTigera, spaliłem 2 fajki pod rząd ( bufik +GBL tego nie mówiłem
Polecam film Jestem Bogiem.. bardzo przyjemny.. trochę bajka ale daje do myślenia
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.