Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
poszukuje info na temat MMDA.
[ external image ]
http://en.wikipedia.org/wiki/MMDA_(psychedelic)
Rozdział o MMDA w Phenetylamines I Have Known and Loved
dawkowanie
efekty
wygląd
itp
Ciekawe na końcu: "This is a material that might be a contributing factor to the pharmacology of nutmeg. The major essential oil from that spice is myristicin, and it is the easiest source of MMDA. It has been reported that the passage of this oil through the liver of a rabbit will generate MMDA in that animal."
a jakieś doświadczenia użytkowników [H] z tym specyfikiem ?
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
Próbowałem wczoraj 50 mg. Bardziej bym powiedział, że czułem efekty psychodelika niż empatogena, choć było to coś pomiędzy. Mam jeszcze 200 mg do przetestowania, a te 50 mg to była tylko próba alergiczna. Dzień wcześniej tripowałem na 4-HO-EPT więc musiał byc jakiś wpływ tolerki, bo w przypadku MMDA mam taki sam problem jak dla AMT - nie wiem czy zaklasyfikować to jako psychodelik czy empatogen. Ogólnie to bardzo podobne te dwie substancje póki co ale zobaczymy jaki efekt da 200 mg. Kiedyś spróbuje ale nie w najbliższych dniach.
Wrażenia po 50 mg były pozytywne - zero bodyloadu, lekkie odczucia fizjologiczne jak po MDMA były - coś jakby moment tuż przed wczytaniem się MDMA rozłożony na kilka godzin. Tak jakby coś miało się zaraz załadować, ale nie załadowało się. Później miałem efekty wizualne jak w czasie schodzenia MDMA - przewidzenia kątem oka. Drzewo wyglądało jak poruszające się zwierze, dopóki się na nie nie spojrzałem. Zaczątek psychodelicznego nieogara był też obecny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.