Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1169 / 16 / 0
A więc rozpocznę od tego, że dzisiaj prosto z domu pojechałem w godzinach porannych do szpitala.
Napierdalał mnie strasznie brzuch (z prawej strony, było stwierdzeniu ataku wyrostka robaczkowego).
W szpitalu okazało się jednak, że to nie jest wyrostek. Miałem robione usg - wszystko ok, badania krew/mocz - wszystko w porządku jutro jadę po skierowanie na kolonoskopię.
Zastanawiam się czy powiedzieć lekarzowi o mojej "przypadłości" (buprenorfina co 48 h), ponieważ jak każdy wie wszelkiej maści opiaciki ingerują w perystaltykę jelit.
Dzisiaj chyba były to kurewsko mocne skurcze (w szpitalu dostałem podwójną dawkę drotaweryny oraz 20 mg lidokainy wszystko w kroplówce 500 ml).
Przyjechałem do domu, bóle nie ustąpiły. Doszedłem jednak do "wniosku", że to chyba zatrzymanie gazów. Wypiłem herbatkę mięta + koper włoski no i efekty było słychać i czuć %-D

A tak na poważnie, to czy miał ktoś z was już takie badanie?
Czy jest ktoś na tym forum kto miał/ma problemy z jelitami (jakiekolwiek) i jest uzależniony od opio ?

Jesli chodzi o ziółko to mam wyjebane, bo wiem że ono mi krzywdy nie zrobi a b. pomaga psychicznie i zmniejsza dyskomfort w żołądku (o dziwo ta magiczna herbatka + buszek pomogły bardziej niż korplówka).

Boje się, że rozpierdoliłem sobie jelita przez opio ;/
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1033 / 7 / 0
Easy, sailor. Próbowałeś Colon'a C? Nie wierzę, że rozjebałeś sobie jelitka bupra czy tam koda. Specjailistą nie jestem. Polecam raz dziennie spożywać Colon C albo siemię lniane. Albo i 2 razy. W końcu nakurwiasz buprę. Wpierdalaj też dużo owoców.
  • 1169 / 16 / 0
Colon C jest drogi i w cale nie ma w nim az tak duzo błonnika.
Kupiłem sobie błonnik firmy walmark (750 kapsulki, samego błonnika) i dozucam codziennie rano.
W koncu nie poszedlem do lekarza.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3194 / 376 / 0
Przy kolonoskopii dają fentanyl na znieczulenie, może zmienisz zdanie :-)
  • 1033 / 7 / 0
Długo trzeba czekać w kolejce? %-D
Chociaz w sumie... Nie usmiecha mi sie anal za dzialke fenta. xd
  • 355 / / 0
W dodatku nie byla by to pewnie zadawalajaca dawka
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 1169 / 16 / 0
W dodatku napisalem na samej gorze przeciez, że jem bupre więc ten fentanyl tylko by mnie rozjebał reakcją histaminową :)
  • 38 / 1 / 0
a opio owszem mogą rozlegulowac prace jelit ,

jako blonnik z rana , dobra regulacja trawienmia najlepiej miska otrębów przennych , płatki owsiane. Zdrowsze i lepsze niż te gówna paczkowane typu colon c . ( colon = odbyt albo odbytnica po lacinie juz nie pamietam ) . polecam tez surowe owoce i warzywa ( surówki , gotowe mozna kupic marwitu , czy inne na wage codziennie swierze )

najlepiej przerwa od opio
  • 973 / 81 / 0
Jeśli już jest się w ciągu na opio i bóle w okolicach brzucha pojawiają się spontanicznie, to opiaty nie mają z tym nic wspólnego.
Wiadomo, błonnik dobry, jednak też nie za często.
  • 2814 / 365 / 0
10 stycznia 2011Blu pisze:
Przy kolonoskopii dają fentanyl na znieczulenie, może zmienisz zdanie :-)
Do kolonoskopii dostaje sie ampółke fenta dozylnie czyli 100mcg dla osoby bez tolerancji anal życia dla osoby z tolerancją rozczarowanie 😅 . Ew można wybrać czy fentanyl czy midazolam ; ) bynajmniej ja tak mialem ale to na oddziale gdzie mnie troche znali i ja znalem temat ( odnośnie leków które sie podaje )
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające