ODPOWIEDZ
  • 260 / 4 / 0
Nie znalazłem żadnego wątku o tym, a podobno to bardzo fajny lek ;] , czy ktoś z was próbował i do czego mógłby to porównać?
Jak jest z dawkowaniem, załóżmy że klepie mnie średnio 60mg majki IV to ile tego wziąć? Opłaca się brać tabletki 5mg normalnie, czy lepiej przerobić na IV?
Wikipedia mówi :
"The main advantage of this drug is that it has a fast onset of action when taken orally, and has a high bioavailability which means that oral dosing produces almost as much effect as injection.
Approximately three times more potent than morphine but shorter acting." Czyli 15-20mg na pierwszy raz doustnie byłoby git?
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Niekoniecznie, dawkowanie jest 3x mniejsze niż morfiny (tak jak z fentanylem i herą np. a dzialanie calkiem inne), ale efekty mogą być dużo słabsze lub mocniejsze do adekwatnej ilości majki.
Ostatnio zmieniony 12 października 2010 przez forest, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1406 / 142 / 0
brałem tego bardzo dużo swego czasu. jego działanie to fentanyl i petydyna w jednym. obecnie wycofany w większości państw, bo powodował dosć silne uszkodzenie serca. sam z reszta mam po nim spadek w postaci niewydolności krążenia. jest zajebisscie euforyczny, przy tym daje lekkiego speeda, nie ma specjalnie zaznazonego wejścia jak większość syntetyków, ale daje niesamowite ciepło takie wewnętrzne i otacza człowieka spokojem. całkiem wyluzowuje, odsuwa rzeczywistośc( trzeba sie nieźle nawalić, by uzyskać ten efekt)
ogólnie nawet ja, co kocham fenta, jakbym miał do wyboru pomiedzy fenta a palfium, wybrałbym to drugie. z całym szacunkiem i moją miłością dla fnt :)
  • 260 / 4 / 0
Nie spodziewałem się że to aż takie fajne ;], chuj niech sobie tymczasowo poleży w kącie jak jakaś nieotwierana bombonierka z niemiec na specjalną okazję :*)
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 1 / 0
Witam.
Ostatnio czytam sobie piękne dzieło Paula Janssena Synthetic Analgesics Part 1 gdzie opisane jest wiele z cudów tego niezwykłego wynalazcy opioidów. Czytam sobie o R-875 czyli właśnie dextromoramidzie, a tam sterdzenie iż:
(3) Tolerance to the analgesic effect of R 875 in man and in rats develops
very slowly or not at all.
(4) In man, constipation or antidiuretic effects during prolonged R 875-
treatment have not been observed.
Czy można to rozumieć jako opioid idealny, nie wyrabiający tolerancji i względem którego tolerancja krzyżowa z np. morfiną i fentanylem, nie istnieje? Nie powoduje zaparć oraz trudności w oddawaniu moczu :D?
Słyszałem, że przy podaniu tego leku dosyć gwałtownie spada ciśnienie, co może negatywnie wpływać na serducho. Czyżby jedyna wada, nie licząc oczywiście postępującego uzależnienia psychicznego które jest nierozłączne z przyjmowaniem takiego euforycznego opioidu?
Pozdrawiam!
  • 1406 / 142 / 0
nie wywołuje tolerancji(jej szybkiego wzrostu) ale tylko przy podaniu p.o. przy iv tolerka rośnie ale dużo wolniej niz po innych. on jest z tej samej grupy co metdon, wiec tu w budowie chemicznej mamy zawarta te ceche b.powolnego wzrostu tolerancji. niestety uszkadza przy długotrwałym stosowaniu mięsień sercowy. dochodzi do nagłych zgonów wkutek zatrzymania akcji serca(uszkadza układ bodźcotwórczo-przewodzący mieśnia sercowego-zaburzenia rytmu, aż do zatrzymania pracy serca włącznie) to było podstawą do wycofania z lecznictwa, przynajmniej w kilku krajach. obecnie b.rzadko stosowany i dopuszczony do użytku tylko bodajże w 2 czy 3 krajach. co do własciwości "rekreacyjnych"- :) :) :) mniam naprawde baaardzo miło wspominam. ostatnio udało mi sie zdobyć opakowanie tabsów. nic dodać nic ując. powiem tak, że ja nie użyłbym słowa euforia na opio, bo to raczej z typową euforią nic nie ma wspólnego, ale jeśli to słowo miało by być użyte, to palfium w skali 1-10 ma 9. reszta wrażen w poście który wcześniej napisałem
Ostatnio zmieniony 01 września 2012 przez oxan, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1241 / 9 / 0
Tolerancja w odniesieniu do wlasciwosci przeciwbolowych a nie rozrywkowych;) wzrasta bardzo powoli lub wcale.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.