Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 461 / 6 / 0
Witam.

Co polecilibyście na stany depresyjne ?
Mam takie sytuacje, że wstaje rano i czuję się chujowo, nic mi się niechce, myślę dużo o... ekhh śmierci itd.

Niewiem co jeszcze napisać, jestem trochę zagubiony tym wszystkim.
Pomóżcie.

PS: Nie mam kasy na psychiatre ;/
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 519 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nananana »
Idź do państwowego psychiatry, nie trzeba skierowania. Jak będziesz musiał długo czekać to możesz spróbować u rodzinnego.
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
oj Elitesse na stany depresyjne najchętniej poleciłbym jakieś fajne zajęcie, przebywanie z ludźmi.
Sam to przerabiałem i w sumie się łapię na tym że powyższe moje zdanie jest z dupy,
ciężko funkcjonować w społeczeństwie mając depresję.
Mi pomogły SNRI, byłem również u panstwowego psychiatry
nie polecam wizyt u nich, (przynajmniej w moim wypadku) rozmowy z lekarką dawały tylko frustrację
Pstychiatra nie potrafi wczuć się w uczucia pacjenta, on tego nie przeżywał
Niby mówią tyle o tabletkach, znają ich opisy ale gówno wiedzą bo sami ich nigdy nie próbowali

btw.
@elitesse masz maila
.
  • 83 / 2 / 0
na poranny depresyjny zjeb dobrze jest w sobie wyrobić nawyk porannego gorącego prysznicu/kapieli.
bardzo dobrze z muzyką, żeby zajęło banię. wesołą :) żadnego radia, bo tam od rana tylko katastrofy i wojny.
zdrowego by zmęczyło.
Uwaga! Użytkownik homopsychosisnarcosis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / / 0
na smutki i żale dnia codziennego polecam:

- yerba mate/herbata pu erh
- dynamiczny przynajmniej 20minutowy spacer
- jakaś muza, która wpędza w pozytywny nastrój
- lektura(najlepiej jako pierwsza rzecz po przebudzeniu) jakichś śmiesznych stron z obrazkami/dowcipami albo po prostu joe monster ;-)
- spotkanie ze znajomymi
- zapisanie się na kurs tańca/sztuki walki/do kółka teatralnego/jakieś warsztaty(pełno ogłoszeń o darmowych warsztatach jest na uczelniach)
- oglądanie śmiesznych seriali/filmów
- wyśmiewanie samego siebie z powodu siedzenia na dupie i wpędzania się w depreche ;-)
- nie brania życia zbyt poważnie

a tak poza tematem to elitesse to chyba wafelek, a nie batonik :-)
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 18 / 0
+ słońce

dla mnie pomaga.
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 1611 / 32 / 0
psychoterapia, także ta domowa
a z apteki:
alprazolam+kofeina

poza tym
Depresja
wątek ogólny
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=22997
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 755 / 18 / 0
trzeba odroznic stany[epizody] depresyjne, czyli krotkotrwale obnizenia nastroju [ w moim przypadku 1 do 3 dni ] od ciezkich, przewleklych depresji. przy tych drugich terapia i leczenie farmako jak najbardziej, ale przy tych krotkich stanach depresyjnych nie ma czasu na takie leczenie, wiec moze byloby dobrze, gdyby zrobic w tym temacie cos, czego zalazek juz powstal - zbior takich domowych, doraznych metod, ktorych mozna sie imac w wypadku naglego zamulenia.
a jako ze nie wszystkim pomaga to samo, bedize dobrze wtedy, kiedy kazdy powie co pomaga konkretnie jego osobie.

oprocz slonca jeszcze czekolada[mocna gorzka czarna hamska ;)] albo poprostu normalne, mocne kakałko. i cukier ;] konkretnie slodycze

a na przyklad na muzyke w takich momentach wcale nie mam ochoty i nic mi nie podchodzi. kontakty z ludzmi [oprocz <333 oczywiscie :)] pogarszaja sytuacje.
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 3523 / 50 / 0
zaczynam od jutra akcję antydepresyjną, walnę metkata z kodą, tramalem i klonami. :cheesy:
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gumisiowy »
Pewnie dlatego, ze masz zbyt wiele czasu na rozmyslanie.
Polecam aktywnie spedaczac czas! Umawiac sie ze znajomymi, wyjsc do kina, strzelic sobie piwko w pubie, spacerowac, znalezc sobie jakies kreatywne zajecie.
Ja czesto wychodze nakarmic kaczki, slucham muzyki - to mnie relaksuje i powoduje, ze moj umysl wypiera toksyczne mysli.
"Mam tyle kasy, ze moglbym was wszystkich zajebac i nie poszedlbym siedziec" :DDDDDDDDDDDDDD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!

Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.

Ta pizzeria odniosła gigantyczny sukces. Polegał na sprzedawaniu pizzy z… kokainą

W Duesseldorfie policja rozbiła dużą sieć dilerów narkotyków. Wszystko zaczęło się od zaskakujących wyników rutynowej kontroli żywności w jednej z pizzerii. W lokalu sprzedawano nie tylko pizzę, ale i narkotyki. I to w bardzo kreatywny sposób. Klient, zamawiając pizzę numer 40, otrzymywał dodatkowo małą paczkę kokainy. Pomysł był skuteczny, bo czterdziestka jako pizza z kokainą szybko stała się jedną z popularniejszych pozycji w menu.

„Wziąłem magiczne grzybki” – były zawodnik KSW szokuje wyznaniem na temat ostatniej walki na PFL!

Tom Breese to były zawodnik Federacji KSW, który jedną ze swoich ostatnich walk stoczył dla organizacji PFL. Anglik właśnie udzielił wywiadu portalowi Polish Fighters, w którym szokuje swoim wyznaniem na temat ostatniej walki dla właśnie PFL! Breese twierdzi, że był w jej trakcie naćpany!