Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3129 / 26 / 0
Czy ktokolwiek z tutejszych podróżników próbował juremy? Znalazłem info, że wywar z 25-40g mimosy hostilis wywołuje trip jakościowo bardzo zbliżony do palonego DMT, trwa około 1.5h i peaki nachodzą falowo, zaś pomiędzy nimi występują kilkuminutowe okresy pełnej trzeźwości. Niestety nie znalazłem żadnego info na ten temat po polsku. Czy ktoś może wie, na jakiej zasadzie wywar z samej mimosy umożliwia inhibicję monoaminooksydazy? Ponoć do dzisiaj nie znaleziono w nim żadnych inhibitorów MAO.

Więcej info: http://de1.erowid.org/plants/mimosa/mimosa_info2.html
High, how are you?
  • 381 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: carnage9 »
Czytalem o takim eksperymencie, kiedy to psom mierzono cisnienie. Najpierw podano adrenaline- bardzo podwyzszyla cisnienie. Pozniej, przez kilka kolejnych dni, przy dzwieku dzwonka podawano substancje obnizajaca cisnienie. Pozniej, znow w takich samych warunkach podano adrenaline. Zgadnijcie co sie stalo? Bardzo obnizyla cisnienie. To pokazuje ze efekt placebo warunkuje sie nawet u zwierzat. Moze na podobnej zasadzie dziala to wlasnie?
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Raczej nie, bo od setek lat jest (była?) używana przez Indian na terenie dzisiejszej Brazylii. Naukowcy spierali się o to, czy w skład juremy wchodziły jakies dodatkowe składniki, jednak w źródłach nic nie znaleziono na ten temat. Ten eksperyment zdaje się potwierdzać tezę, że wywar z samej mimosy ma działanie enteogenne, jednak ekstrakcja jest przeprowadzana przy użyciu zimnej wody i braku jakichkolwiek dodatkowych składników (a nie podgrzewanej wody i zakwaszania np octem lub cytryną). No i ilośc materiału jest kilkukrotnie wyższa, niż przy przyrządzaniu pharmahuaski.
High, how are you?
  • 447 / 19 / 0
nie dziwi mnie to o tyle, że mao rozkłada nie wszystko i w ograniczonym tempie
gdyby mao działało totalnie i na zasadzie włączony/wyłączony to np. od razu rozkładałoby neuroprzekaźniki w mózgu ;) albo nie rozkładało NIC
działanie mao jest stopniowe i przy b. dużej ilości nie zdąży rozłożyć, zanim dotrze do receptorów
  • 3129 / 26 / 0
Ale to nie tłumaczy, dlaczego np spożycie 600 mg DMT nie daje żadnych efektów, a spożycie wywaru z 30g mimosy (niech tam będzie 300mg DMT, chociaż to bardzo optymistyczna wersja) tak. Chyba to kwestia tego, co dodatkowo "zajmuje" MAO.
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2010 przez chusajn, łącznie zmieniany 1 raz.
High, how are you?
  • 447 / 19 / 0
hmm o tym nie wiedzialem (ze takie ilosci czystego dmt nic nie daja), ciekawe
  • 3129 / 26 / 0
http://www.erowid.org/library/books_onl ... al06.shtml

Tutaj Shulgin pisze, że 350mg DMT oralnie było całkowicie nieaktywne, widziałem też gdzieś w necie własnie przypadki, że probowano 600mg bez żadnych efektów, spróbuję znaleźć.
High, how are you?
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
  • 104 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapiszon »
Mimosa hostilis Jureme Prate + Peganum Harmala(Ruta syryjska) podobno daje silny błogostan.
Mam w planach, jest to dostępne w sklepach internetowych, tylko mam nadzieje że nie ma przy tym ostrych reperkusji żołądkowych.
  • 3129 / 26 / 0
Akurat po rucie są bardzo ostre reperkusje żołądkowe :P Temat nie jest o pharmahuasce tylko o juremie :)
High, how are you?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.