dxm, benzodiazepiny, naduzywane psychodeliki(lsd, trypt, fen), benzydamina, alkochol, marichuana(choc znam przypadki przeciwne do mojego) z tego, co mi pierwsze na mysl przychodzi.
Birdy Nam Nam pisze: chcialem zebyscie podali jakie substancje, narkotyki, leki, uzywki etc najbardziej ujemnie wplywaja na pamiec, koncentracje czy zdolnosc do nauki. mysle ze dla wielu to wazka sprawa...
krótkoterminowo (w trakcie działania) to wszystkie poza klasycznymi stymulantami
Musze isc na odwyk :moody:
SimonoK 1 trip na rok ? : O To jest dla mnie impossible..:D
Nie wiem czy to przez naduzywanie psychodelików w zeszłym roku czy przez to ze miałem rok przerwy w nauce ale mam problemy z pamiecia krotkotrwala i ciezko mi sie ogolnie teraz uczy ;-)
szczerze to ciężko mi określić, niby pierwszy na myśl wysuwa się alkohol. Od roku pijam sporo i odczuwam wrażenie że jestem jakiś przytępiony(zdebilowacenie?) i mniej kumaty, ale z drugiej strony mam wrażenie, że lepiej zapamiętuje czytany/słuchany tekst
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.