dxm, benzodiazepiny, naduzywane psychodeliki(lsd, trypt, fen), benzydamina, alkochol, marichuana(choc znam przypadki przeciwne do mojego) z tego, co mi pierwsze na mysl przychodzi.
Birdy Nam Nam pisze: chcialem zebyscie podali jakie substancje, narkotyki, leki, uzywki etc najbardziej ujemnie wplywaja na pamiec, koncentracje czy zdolnosc do nauki. mysle ze dla wielu to wazka sprawa...
krótkoterminowo (w trakcie działania) to wszystkie poza klasycznymi stymulantami
Musze isc na odwyk :moody:
SimonoK 1 trip na rok ? : O To jest dla mnie impossible..:D
Nie wiem czy to przez naduzywanie psychodelików w zeszłym roku czy przez to ze miałem rok przerwy w nauce ale mam problemy z pamiecia krotkotrwala i ciezko mi sie ogolnie teraz uczy ;-)
szczerze to ciężko mi określić, niby pierwszy na myśl wysuwa się alkohol. Od roku pijam sporo i odczuwam wrażenie że jestem jakiś przytępiony(zdebilowacenie?) i mniej kumaty, ale z drugiej strony mam wrażenie, że lepiej zapamiętuje czytany/słuchany tekst
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.