...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam.
Pytam za ziomka, któremu odbija.
No ze palilem dosc duzo w ostatnim czasie i postanowilem sobie zrobic przerwe po b. mocnym upaleniu rastą. Po 3 tygodniach zaczely mi sie przytrafiac dosc dziwne rzeczy. Tzn. dziwne stany umyslu, zdystansowanie sie do wszystkiego, zawroty glowy, uczucie podobne do lekkiego spalenia ciagle przez 5 dni. Dzis mialem najsilniej. Rano, mocno i krotko, po poludniu dluzej i troche lzej. Codziennie biore 600mg witaminy C. Pije przecietnie. Raczej malo jem. Duzy wysilek fizyczny, psychiczny. A przez te zejscia jestem masakrycznie wypruty psychicznie.
Coś z jego schiz:
Dzis rano, na lekcji polskiego: uderzenie energi, nagly zawrot glowy, milion mysli naraz, zalamanie postrzegania, nieogarnialem co sie dzieje wokol mnie, totalne przerazenie, puls, fala goraca.
Po poludniu.
Regularne wykanczanie psychiczne, wkrety ze jestem psychiczny, schizofremik ,ze mi tak zostanie, ze ja snie, ze cofnalem sie w czasie. Wszystko jest takie straszne, przygnebiajace. I tak codziennie przez ok 4h...

Ogólnie muszę dodać, iż ziomek ten jest znany z dość sporego wyolbrzymiania swoich uczuć.
No więc jego odwieczne pytanie: czy coś z nim nie tak, czy to tylko zejście substancji czynnych rasty i innych mieszanek?
Uwaga! Użytkownik Piren nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
Pewnie pytasz o poradę w sprawie samego siebie, ale mniejsza...

jeżeli schizy nie ustępują po tygodniu czy dwóch niepalenia, to znaczy że coś tam popękało... niech "ziomek" lepiej nie pali tych gówien z dopalaczy

jeżeli przy zachowaniu trzeźwości nie znika i te wykręcenia stają się standardowym elementem postrzegania rzeczywistości, to radzę pójść do psychiatry i się wyspowiadać
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Piren »
aspirant, właśnie te schizy zaczęły mu się jakieś 3 tygodnie PO paleniu, wcześniej ich nie miał %-D

O dziwo, serio nie o mnie :P
Ja mam problemy tylko z policją, zresztą, było na forum.
Uwaga! Użytkownik Piren nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dober »
dziwne rzeczy pali ten twój ziomek.
no dodałbym tylko że miałem takie jazdy po chemii, tzn w takiej skali.
3 tyg abstynencji i takie jazdy w bani... Albo coś w tej historii jest ściemnionego, albo to nie palenie spowodowało takie lawiracje w twojej głowie, czy tam głowie twojego ziomka.
Uwaga! Użytkownik dober nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Piren »
dober, jak u Ciebie wyglądały te jazdy?
Historię przedstawiłem tak, jak przedstawił mi ją owy człek, nic nie dodawałem ani nie zmieniałem.
  • 3182 / 369 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Takie rzeczy się zdarzają u ludzi z predyspozycjami do psychoz. Mogą wystąpić nawet po jednym upaleniu. Jak koleś zacznie o siebie dbać, zero ćpania i alko, dobra dieta, dużo snu to powinno mu przejść. Najważniejsze żeby sam się nie nakręcał i nie wyszukiwał wszędzie gdzie się tylko da jakichś krzywych jazd.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jefff »
Dopalaczy nie ruszałem od ponad roku, więc skupiam się tylko na mj. Całkiem niedawno przydarzyła mi się podobna akcja. Główne symptomy to:
- natłok myśli
- szybszy oddech
- uczucie gorąca
- "wymyślanie"/przypominanie sobie sytuacji z przeszłości, gdzie gram główną rolę; o dziwo nie były to sytuacje skrajnie negatywne, czy też zupełnie irracjonalne, aczkolwiek mogę je uznać jako mocno dyskomfortowe (chyba bardziej przerażała mnie ich naturalność i łatwość w "przywoływaniu", niż sama treść)
Pierwszy "atak" nastąpił podczas kierowania autem. Na szczęście stałem wtedy w korku, więc jakoś udało mi się dojść do siebie. Po kilku takich nieprzyjemnych przygodach udało mi się zacząć panować nad tym stanem, ba, dla zabawy czasem sam go wywołuję i "poskramiam" ;)
Generalnie palę od jakichś 5-6 lat i nigdy nie miałem problemów z psychiką. Jednak ostatnio często łączę palenie ze sporą dawką kofeiny, więc może w tym tkwi problem...

Tak czy inaczej polecam spróbować samemu zmierzyć się z tymi dolegliwościami.
  • 73 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AmneziaHaze »
- natłok myśli
- szybszy oddech
- uczucie gorąca
NERWICA.

wyluzuj.
jestem drugi
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
Wrzuć na relanium ;).
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: masturbator »
mój problem polega na tym ze za duzo pale a potemza duzo czasu spędzam na hyperrealu...

serio to mój problem.
oczywiscie nie mogę przestac bo to takiefajne jak to w uzależnieniu...
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.