Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 157 / 14 / 0
Chlorprotiksen-hajp.png
Chloroprotyksen, chlorprotiksen (łac. chlorprothixenum) – organiczny związek chemiczny, neuroleptyk z grupy pochodnych tioksantenu, wprowadzony do lecznictwa w roku 1959 pod nazwą handlową Truxal przez duńską firmę H. Lundbeck. Wykazuje silne działanie uspokajające, słabe przeciwpsychotyczne, słabe przeciwautystyczne i bardzo słabe przeciwdepresyjne. Związek znalazł zastosowanie w leczeniu urojeń z pobudzeniem psychomotorycznym i obniżeniem nastroju, a również w leczeniu niektórych zespołów depresyjnych, zwłaszcza przebiegających z nasilonymi stanami lękowymi i niepokojem oraz w stanach psychotycznych, w tym psychozach alkoholowych i starczych. Pod względem budowy chemicznej związek podobny do chloropromazyny
https://pl.wikipedia.org/wiki/Chloroprotyksen

No i stało się - psychiatra przepisał mi Chlorprothixen (neuroleptyk o działaniu sedatywnym) na bezsenność, niepokój i stany lękowe. Biorę na razie niewielkie dawki bo 30-45mg w ciągu dnia i 45-60mg na noc. Do tego 20mg fluoksetyny rano. Działanie chlorprothixenu mi się podoba - odchodzą wszystkie myśli, jest się obojętnym na wszystko, nie mam tej cholernej gonitwy myśli i dobrze sypiam :) To był strzał w dziesiątkę :)

Dodano strukturę + Wiki link - 909
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2006 przez Iwan, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 291 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Średnio ciekawy ogłupiacz. Poproś go o coś z alprazolamem. Znakomity na bezsenność, niepokój i przede wszystkim stany lękowe. Poza tym ma duży potencjał rekreacyjny. Nie jest tak bardzo otępiający jak chlorprothixen i powinnien wspomagać działanie antydepresyjne fluoxetyny i ogólnie dobrze się z nią komponować.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: schiza »
cholera ten chlorprothixen to jakas Qpa :/ znacie cos dobrego albo cos z czym mozna to zmieszac zeby dobrze podzialalo? na skladziku mam mianseryne seronil pernazyne ;)
  • 185 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Schiz, ja swoje zdanie o tym leku napisałem w http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=277

Są przyjemniejsze leki :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 3 / 0
wiem widzialam ;) ale moze znasz sie na mieszaniu <lol2> bo mi to kiepsko idzie dzisiaj mam wstac o 6 i nie wiem co mam juz zrobic :/ jakas rada?
  • 185 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Jak chcesz wstać o 6.00 to sie lepiej nie kładź, w 3 godziny i tak się nie wyśpisz, a tylko wstaniesz niewyspany...
Najlepiej będzie jak wypijesz kilka kaw, a położysz sie jutro :)

A na mieszaniu psychotropów się nie znam.
Jeśli ja bym MUSIAŁ to jeszcze raz zjeść to zmieszał bym to z jakimś słabym opioidem (np. tramadol w dawce 300mg), aby zaćmić to całe psychiczne zamulenie :scared:
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2006 przez Sterylny Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
To zapraszam do wątku mixy :)

A jak rano musisz wstać i być zwarta i gotowa to kreska albo dwie i paszła ;)
  • 16 / 3 / 0
wstalam ;) i panie muhomorze jestem dziewczyna jak cos :P a co do oglupiania to mi to pasuje ;) tylko ze one chyba na mnie cos nie dzialaja :( a jak juz czyms sie bawie to tylko lekami ;)
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
Nom ja też lubię leki i różne ciekawe interakcje albo niektóre leki w połączeniu z MJ :]
  • 16 / 3 / 0
z tego co zauwazylam panie ivanie to ty wogole masz bogate doswiadczenie w tej kwestji:P to moze mi powiesz z czym zmieszac mianseryne? bo wyjatkowo mi sie podoba zabawa z nia :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem