Potrzebuję porady, bo przeglądając forum zgubiłem się po stokroć, wiem, że wiele razy odpowiadaliście na takie pytania, ale licze na wasza wyrozumiałość:
1. Ile dorosłych roślin można zmieścić na powierzchni 80x80? ile ma sens? bo na różnych stronach podają 0d 4 do 9 i sam juz nie wiem... myśle o zastosowaniu metody scrog i danie siatki po 4 tygodniach, ale wciaz jeszcze czytam o niej
2. Jak zaplanować wegetację klonów? nie chcę kupować żadnego dodatkowego inkubatora, czy mógłbym je trzymać w growboksie? czy nie zwariowałyby, jeśli przełączyłbym dorosłe na 12/12?
3. jaką odmianę kupić, biorąc pod uwagę, że box nie jest wysoki, jest to moja pierwsza uprawa, nie chcę wzbudzać podejżeń sąsiadów zapachem i mimo skromnej powierzchni chciałbym zmaksymalizować plon: myślałem o white rhino, white widow czy chronicu, czy może po prostu brać feminizowane northern lights? tych w cannabis.fr.pl nie widziałem jednak...
4. Ile nasion kupić i ile wysiać? wysiać z 10, czy może 4-5, a potem klonować?
5. Jest sens zastosowanie jakiegoś stelaza i postawieniu doniczek na jakiejś wysokości, a pod spodem zrobić miejsce na klony w jakimś przezroczystym pudle? jakieś śmwiatło do nich dojdzie...
6. kiedy najlepiej ukorzeniać klony? tuż przed przełączeniem na 12/12? czy wtedy mogę trzymać klony w takim świetle?
Ja bym wziął jakieś automaty, nie ma pierdolenia z fotoperiodem i na plon się czeka tylko dwa miesiące.
Nie zapomnij o dobrych nawozach.
Polecam forum Trawka.org, jest to forum stricte tematyczne i jest bardzo dużo informacji od doświadczonych osób. ;)
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
myslalem nad automatami, ale naprawde chce na maksa wykorzystac ta przestrzen 80x80, i mimo, ze hoduje dla siebie, to wole posadzic cos konkretnego. czekanie ani rachunki za prad nie sa dla mnie problemem. jak juz wydaje tyle siana na growbox i chemie (w kicie maja 2,1k), to nie bede mial oporow zaplacic za pestki, tylko chce do tego podejsc sensownie i zaoszczedzic, jesli sie da (na boksie niekoniecznie chce oszczedzac, bo mi sie podoba).
trawke znalazlem wlasnie, przegladam.
wiec ponawiam pytanie, jak profesjonalnie podejsc do wykorzystania powierzchni takiego boxa? nie zamierzam wychodzic poza 250w hps. chcialbym posadzic jakas biala odmiane, chcialbym tez, by bylo tego troche.
jesli robilbym scrog, ile roslin posadzic pod? 6? 9?
kupowac dedykowana chemie, czy moge opedzic je nawozami z obi?
Pamiętaj, że biała odmiana raczej dosyć mocno będzie pachnieć.
I nie lepiej zasadzić parę odmian? Zawsze urozmaicenie się przyda. Tutaj np. masz dużo fajnych odmian na sztuki - http://www.quakemind.pl/ (sklep sprawdzony)
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
Polecam również odmianke White rusian jest to krzyżówka Ak47 z WW jedna z najmocniejszych odmian jak dotąd powstałych tak zwany One shooter xD
A co do nawozów to oczywiscie dedykowane są najlepsze. Ale polecam Flurovit lub planton k obydwa po około 5zł w zielarskim.
jest sens, czy myslec o doswietlaniu? zamowilem 2 pestki i mam ochote wyprobowac, w ziemii, w jakiejs donicy 8-9l.
madphattao pisze: myslisz, ze AK47 Auto x Lowryder Feminized ma szanse dac plon bez lamp, ot tak, na oknie / balkonie? potrzebuje tylko dla siebie, a pale nieduzo, ot 5g na miesiac.
jest sens, czy myslec o doswietlaniu? zamowilem 2 pestki i mam ochote wyprobowac, w ziemii, w jakiejs donicy 8-9l.
Szanse zawsze są że ci coś wyrośnie na oknie ale strasznie może ci się powyciągać i powoli będzie rosła.
A nawet af-y bez wystarczającej ilości światła mogą rosnąć o wiele dłużej niż te 3 miechy albo wogóle nie zakwitną albo zatrzymają się w rozwoju różnie bywa.
ok, bede robil boxa, bylem w castoramie i moze sobie poskladam z osb. Tylko bede musial jakos wentylator wciagajacy na wyciagajacy przerobic jakos, moze obroce wiatrak jakos...
które zarówy? ten pollux 30 to nie wiadomo, ile lumenow, osram 24w za 25 pln ma 1500 a osram 21w za 9w - 1230 lume. Brac 8 tych 21 do boxa 60x40, czy laszczyc sie na te drozsze 24w, one maja ta sama temperature barwy.
Tylko bede musial jakos wentylator wciagajacy na wyciagajacy przerobic jakos, moze obroce wiatrak jakos...
dziwna sprawa, najpierw wyjezdżasz z zestawem za 2k PLN a teraz chcesz tam świetlówki pakowac i przerabiać wiatrak?
Z płyt zbudujesz taką szafkę za 200 zł, do tego mylar do środka - 50 zł albo biała farba - 10 zł, lampa 200, wiatrak hmm dobry 100 zł, troche kibel rury i masz za 5 stówek fajny zestaw. Do tego doniczki, ziemia, nawozy - tu już wg. uznania i posiadanych funduszy.
Wychodzę z założenia, ze bez sensu jest przepłacać za coś, co można samemu zrobić taniej i równie dobrze. Zaoszczędzone $$$ lepiej przeznaczyc na jakies ciekawe geny ;-)
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?