najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 47 / 1 / 0
Witam

Czy jest ktos kto ma doświadczenia z tymi odmianami w uprawie outdoor najbardziej interesuje mnie ak48 ( czy doszła itp?) ale za informacje o Durban Poison też będe wdzięczny

pozdro
Uwaga! Użytkownik dkx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
zanim zadasz pytanie to troche poszukaj...
http://www.hyperreal.info/kanaba/go.to/ ... UTDOOR2004
pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 47 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dkx »
czytałem to juz wiele razy, ale chodziło mi czy ktos jeszcze ma jakieś doswiadczenia z tą odmianą bo to że jednemu sie udało to nie znaczy że uda się wszystkim :p heh. Czytałem tez na overgrow.com gdzies ze komus doszła, ale czym wiecej opini tym lepiej
Uwaga! Użytkownik dkx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
wnioski sa proste:
jak bedzie ładna jesień to ci dojdzie jak nie to dupa...
ta odmiana nie jest pewna ale moim zdaniemw warto zaryzykować
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 47 / 1 / 0
heh zaryzykuje juz mam znalezione dwie miejscówki ale poszukam jeszcze dwóch i podzeiele nasiona po 5 na każdą miejscówke . Mam nadzieje że wsyztsk wypali
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mous_def »
durban poison z nirvany ?
cholernie wczesna
100% dojdzie, ja swój zebrałem w przed 10 wrzesnia
i to już w tych okolicach wszystkie pestki na krzaku były dojrzałe
inna sprawa że jest wiele lepszych odmian, ale jak to mówią, co kto lubi : :cool:
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 1 / 0
A może napiśać jaki po tej odmianie jest high?
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
mous_def pisze:
100% dojdzie, ja swój zebrałem w przed 10 wrzesnia
zadziwiajaco wczesnie: sporo wcześniej od czystego d. z DP. Wszystkie sztuki takie były?
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 42 / / 0
tak, wszystkie trzy dojrzały w pełni przed upływem drugiego tygodnia września,
być tak wczesne dojście było spowodowane tym że wykiełkowałem je już 1 kwietnia (pierwsze 3 tyg na parapecie). Niestety, dla durbanów wybrałem miejscówki ze straszliwie sucha i ubogą gleba skutkiem czego nie zebrałem więcej jak 25 g z dwóch krzaków. . . no, ale to już mój błąd.

jeśli chodzi o high to taka całkiem fajna sativa, energetyzujący, przyjemnie nastrajający high
ale jeśli chodzi o moc to jest lekko zawiedziony, jeżeli miałbym wydawać kasę to napewno nie na durban poison z nirvany, chociaz nie wiem czy tam mają mocniejsze wczesne sativy. tak to odczuwam.

pzdr.
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
tfu, wykasowac ostatnie zdanie w ostatnim poście,

jeżeli szukasz wczesnej sativy z nirvany to śmiało bierz ruderalis skunk, może odrobinę późniejsza ale ja się nie zawiodłem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.