Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 826 / 252 / 0
07 czerwca 2019siostrorelanium pisze:
Zauwazyl ktos taki smaczek.... Pod koniec picia yerby, saczac resztki nektaru z tykwy przez bombille, pojawia sie dzwiek jak przy paleniu bongo <3
mój ulubiony moment %-D :bongo:
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 9372 / 1823 / 2
07 czerwca 2019Mefistofeles1945 pisze:
Ja biore duzy garnek parze 1,5 litra wody zalewam do tego garnka z yerba. Przykrywam pokrywka czekam 10 minut odkrywam biore drugi garnek przelewam przez sitko i pije. Nie bawie sie w bombille.
Generalnie przy tych wszystkich parzeniach pilnuje sie kilku rzeczy- raz temperatury, dwa czasu i trzy jak najmniejszej ingerencji metalu.
05 czerwca 2019siostrorelanium pisze:
^ bede musial sprobowac lisciastej melissy, poniewaz ta w torebkach to bezwartosciowe siano.
Plotka mowi, ze jest taki odsetek ziół ktory wymaga odpowiedniego podejscia i przygotowania. Ponoc np melisa swoja moc pokazuje tylko jak jest swieza.
Mozesz tez sprobowac olejku melisowego.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 698 / 171 / 0
07 czerwca 2019Stteetart pisze:
jak najmniejszej ingerencji metalu.
Czy mógłbyś rozwinąć ten temat?
  • 995 / 104 / 0
Podobno yerba ma taka wlasciwosc, ze lagodzi glody alkoholowe. Po piwie jest to moj ulubiony napoj- szkoda ze nie na wieczory.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 977 / 221 / 0
Pierwsze słyszę żeby yerba miała pomóc na głody alkoholowe. Od siebie mogę dodać że na pewno nie działa na głody narkotykowe.
  • 995 / 104 / 0
^ odsylam do pierwszego posta w tym watku
Nie mam zrodel tylko tam przeczytalem jakby co.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 826 / 252 / 0
Skończyłem Taragui, od jutra otwieram Rosamonte. Piłem raz pół kilo, z tego co pamiętam średnio gorzka i dużo w niej pyłu. Ale i tak najwięcej to widziałem w Mate marki Kraus. Chociaż była smaczna...
  • 826 / 252 / 0
No i dobra, dwa dzbanki szturchnięte. Rzeczywiście tak jak zapamiętałem, dużo w niej pyłu ale za to liście są konkretnie duże, słabo pokruszone. 5 łyżek suszu starczyło, gdzie zazwyczaj sypie koło 8. A w smaku jest ok, chociaż gęby nie wykręca a to lubie bardzo %-D
  • 995 / 104 / 0
Mi tez bardzo ta gorycz pasuje. Zaluje, ze wczesniej tego nie pilem. W dodatku jakie to jest zdrowe. Do tego te "rytualy" z przygotowaniem / parzeniem i akcesoria - wymarzony napoj dla cpakow.
  • 413 / 26 / 0
Ostatnio piłem Amandnę,smakuje bardziej jak zwykła herbata w działaniu też średnia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.