- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
lucyper2 pisze: Blokując wychwyt zwrotny serotoniny blokujesz działanie MDMA. To ma swój sens i mam to zagadnienie w jednej książce dokładnie rozpisane. Ale cóż, jest 4:30 am i nie będę teraz tego szukał i opisywał.
Jak jestem na zejściu i wtedy wezmę sertralinę to wtedy faza metkatynonowa wraca, ale staje sie bardzo nerwowy - obgryzam wtedy "skórki" z paluchów do krwi. Wyciskam też każdego, nawet najmnieszego syfa (takiego białego).
Jutro coś dopisze bo dobranoc.
do czego byś tą banie porównał? może do koki? chyba nie
browar444 pisze:do czego byś tą banie porównał? może do koki? chyba nie
Ja koksu nie brałem, ale na zagranicznych stronach pisze (zobacz chociaż do wikipedii US/UK), że działaniem ma bliżej do właśnie koksu niż fety (silniej uwalnia dopaminę niż feta, i słabiej noradrenalinę niż feta).
Wiesz może czemu działanie amfetaminy z ssri jest takie inne niż samej amfetaminy skoro przecież amfetamina zwiększa poziom serotoniny, więc gdzie tkwi róznica?
I czemu przy ssri jest większe prawdopodobieństwo psychoz?
I owszem, dzialanie SSRI jakby na chwile znika, oslabia się, ale wraca i jest dobsz.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych
Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.
Tysiące pacjentów z problemem terapii bólu
Ograniczenie w receptach na medyczną marihuanę uderzy w osoby z chorobami przewlekłymi.
Marihuana i substancje psychodeliczne na kartach wyborczych w siedmiu stanach USA.
W Stanach Zjednoczonych trwa rewolucja legislacyjna. W tym roku, wyborcy w siedmiu stanach będą mieli okazję zdecydować o przyszłości marihuany i substancji psychodelicznych. Jest to znaczący moment w historii amerykańskiego ruchu na rzecz reformy polityki narkotykowej, który może doprowadzić do dalszych zmian na poziomie federalnym. Sprawdźmy, co dokładnie znajduje się na kartach wyborczych w tych stanach i jakie konsekwencje mogą przynieść wyniki głosowania.