Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Robilem tak z fusami po wywarkach. potem mialem rerezerwat.
A suszone do opakowan z filmow fotograficznych.
przy doplywie tlenu szybko sie dezaktywoje psylocyna. psylocybina (chyba) poltorej roku i znika, nawet z najbardziej hroniacego ja miejsca.
sion pisze:psylocybina (chyba) poltorej roku i znika, nawet z najbardziej hroniacego ja miejsca.
Słyszałem, że niektórzy pakują grzyby w pojemniki wypełnione wcześniej CO2...
Przy suszeniu grzybki straca troszke na mocy, ale bedzie latwo je porcjowac, natomiast przy mrozeniu nie straca mocy, ale moga sie posklejac.
Susze grzyby w porcjach po 40szt. w suszarce do grzybów, po 30 minutach wyjmuje przysuszone grzybki i wkładam do papieru - czekam 2-3 dni aby same całkowicie wyschły...
No i mam całkowicie suche grzybki - gdzie je teraz zapakować aby spokojnie przeleżały do zimy a nawet do wakacji ?
Mogę je popakować do foliowych woreczków ? Mogę trzymać w papierowych torebkach ? Proszę o podanie najlepszej opcji, tak aby było dobrze dla mnie i dla grzybasów. Pozdrowienia z podkarpacia :)
Wróciłem ziomeczki i mam się dobrze.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.