Co do fotoperiodu 24/0 to czytałem ostatnio wypowiedź Eda Rosenthala, który twierdzi, że konopie nie potrzebują nocy w fazie wzrostu i 18/6 jest stratą czasu. Mi natomiast wydaje się, że moje rośliny jednak lepiej rosną pod 18/6. No i ogólnie teoria mówi, że fotosynteza ma fazę jasną i ciemną...
a to bodajze 14 albo 15 dzien http://img329.imageshack.us/img329/5120/hpim2094dy7.jpg
pozdrawiam!
vod pisze: 18/6. No i ogólnie teoria mówi, że fotosynteza ma fazę jasną i ciemną...
Teoria o przewadze 18/6 nad 24/0 - bierze sie z czego innego - z dania czasu rolinie na wycowanie produktow fotosyntezy z lisci - ile jest w tym prawdy do konca niewiadomo.
Rolsiny ktore rosly na 24/0 i nie mialy pre i nie chcialy pokazywac ich- moga [[ nie musza]]pokazac plec po przestawieniu foto na 18/6 - taki efekt jest mozliwy - // oczywiscie nie ma mowy o kwitnieniu -//
Szykuje mi się pierwszy Indoor. Rozpisałem sobie fotoperiod i mam pytanie do znawców, czy jest on odpowiedni ?
VEG. Świetlówki Philips 23W/125W x2
LUM: 18/6 - 1|3TYG
WENT: 6/6 - 1|3TYG
CO2: MIN. - 1|3TYG
Pierwsze 3 tygodnie uprawy.
FLO "01". Świetlówki Philips 23W/125W x2
LUM: 12/12 - 2|2TYG
WENT: 12/12 - 2|2TYG
CO2: MID - 2|2TYG
FLO "02". HPS 150W
LUM: 12/12 - 3|3TYG
WENT: 12/12 *12x3 - 3|3TYG
CO2: MAX - 3|3TYG
Nawożenie w odpowiednich tyg:
1-MIN co 3 dzien
2-MIN co 3 dzien
3-MIN co 3 dzien
4-MID co 2 dzien
5-MID co 2 dzien
6-MAX małe ilości codziennie
7-FLUSH Czysta woda
8-FLUSH Czysta woda
Napiszcie mi co co o tym sądzicie.
Co do fotoperiodu 24/0 to czytałem ostatnio wypowiedź Eda Rosenthala, który twierdzi, że konopie nie potrzebują nocy w fazie wzrostu i 18/6 jest stratą czasu.
To może nie do końca tak wygląda. Jak ktoś ma mniejszego box'a to rzeczywiście od razu powinien wrzucić 12/12. Jak ktoś ma większego to raczej zależy mu na rozroście roślinki i wtedy 18/6 jest takim optymalnym rozwiązaniem.
Napiszcie mi co co o tym sądzicie.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.