Co do fotoperiodu 24/0 to czytałem ostatnio wypowiedź Eda Rosenthala, który twierdzi, że konopie nie potrzebują nocy w fazie wzrostu i 18/6 jest stratą czasu. Mi natomiast wydaje się, że moje rośliny jednak lepiej rosną pod 18/6. No i ogólnie teoria mówi, że fotosynteza ma fazę jasną i ciemną...
a to bodajze 14 albo 15 dzien http://img329.imageshack.us/img329/5120/hpim2094dy7.jpg
pozdrawiam!
vod pisze: 18/6. No i ogólnie teoria mówi, że fotosynteza ma fazę jasną i ciemną...
Teoria o przewadze 18/6 nad 24/0 - bierze sie z czego innego - z dania czasu rolinie na wycowanie produktow fotosyntezy z lisci - ile jest w tym prawdy do konca niewiadomo.
Rolsiny ktore rosly na 24/0 i nie mialy pre i nie chcialy pokazywac ich- moga [[ nie musza]]pokazac plec po przestawieniu foto na 18/6 - taki efekt jest mozliwy - // oczywiscie nie ma mowy o kwitnieniu -//
Szykuje mi się pierwszy Indoor. Rozpisałem sobie fotoperiod i mam pytanie do znawców, czy jest on odpowiedni ?
VEG. Świetlówki Philips 23W/125W x2
LUM: 18/6 - 1|3TYG
WENT: 6/6 - 1|3TYG
CO2: MIN. - 1|3TYG
Pierwsze 3 tygodnie uprawy.
FLO "01". Świetlówki Philips 23W/125W x2
LUM: 12/12 - 2|2TYG
WENT: 12/12 - 2|2TYG
CO2: MID - 2|2TYG
FLO "02". HPS 150W
LUM: 12/12 - 3|3TYG
WENT: 12/12 *12x3 - 3|3TYG
CO2: MAX - 3|3TYG
Nawożenie w odpowiednich tyg:
1-MIN co 3 dzien
2-MIN co 3 dzien
3-MIN co 3 dzien
4-MID co 2 dzien
5-MID co 2 dzien
6-MAX małe ilości codziennie
7-FLUSH Czysta woda
8-FLUSH Czysta woda
Napiszcie mi co co o tym sądzicie.
Co do fotoperiodu 24/0 to czytałem ostatnio wypowiedź Eda Rosenthala, który twierdzi, że konopie nie potrzebują nocy w fazie wzrostu i 18/6 jest stratą czasu.
To może nie do końca tak wygląda. Jak ktoś ma mniejszego box'a to rzeczywiście od razu powinien wrzucić 12/12. Jak ktoś ma większego to raczej zależy mu na rozroście roślinki i wtedy 18/6 jest takim optymalnym rozwiązaniem.
Napiszcie mi co co o tym sądzicie.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.