Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 204 / 1 / 0
Jak według was będą wyglądać dragi w przyszłości? Czy w tej kwestii da się jeszcze coś wymyśleć?

Mója wizja wygląda mniej więcej tak:

Nie mozna zakładać że ludzie przestana się uzależniać lub przyjmować jakichkolwiek środków odurzających więc popyt tak jak i podaż będą rosły w tempie (chociaż zdaje sie że podaż w tym biznesie nigdy nie nadąża za popytem) geometyrycznym proporcjonalnie do wzrostu ilości ludzi na Ziemi. W górę pójdzie także cena bo jako substancja nielegalna nie poddaje się normalnym uwarunkowaniom rynku.

Więcej środków stanie się nielegalna z prostej przyczyny iż gdy stają się używakami popularnymi brane sa pod lupe przez rządy.

A co do samych narkotyków:

Wątpliwym zdaje się być odnalezienie nowych narkotyków pochodzenia naturalnego, znakomita większość tych substancji zażywanych obecnie przez ludzkość stosowana jest w ten sposób już od kilkuset do kilkutysięcy lat. Postępujaca globalizacja może jednak sprawić iż dotrze do nas wiele narkotyków wczesniej nie znanych na naszych terenach. Jednak Ziemia mimo swojego całego bogactwa nie ma już w temacie nowych używek wiele do zaoferowania. Ewentualnością może być jednak flora (fauna? ktoś ćpał te słynne żaby?? :-p ) oceaniczna która jest nadal poznana w dość małym stopniu.

Narkotyki syntetyczne zaczną zdobywac kolejne bastiony dotad zarezerwowane dla tradycyjnych używek (za przykład przytocze rosnącą popularność napojów izotonicznych, ja już kawy raczej nie pijam), rosnaca wiedza w dziedzinie chemii pozwoli uzyskać nowe substancje. W tej dziedzinie przewiduje prym stymulantów ze wzgledu na coraz wieksze tempo życia. Wszelkiej maści uszczęśliwiacze też nie zejdą z piedestału: tłok, tempo życia zmuszaja ludzi do radzenia sobie z życiem na drodze farmatologicznej. Nic nie zapowiada tego że świat zwolni...

A działanie? Samo w sobie wydaje mi się że wszystko daży w kierunku intensywniejszych i dłuższych doznań (amph a methamp) lecz bez jednego czynnika dla potencjalnego sprzedawcy nie jest to opłacalne. Intensywniejsze przezycia do tego bardziej uzależniające brzmi sentencja idealnie oddająca ducha tego biznesu.

Lecz istnieje również trzecia droga: Elektronika. Z ciekawościa zapoznałem się niedawno z programem komputerowym I-doser który ma na celu poprzez dostrajanie fal mózgowych wprawienie człowieka w stan podobny do tego po przyjeciu danego środka. Lecz mozna go traktowac jedynie jako ciekawostkę, a efekty na nim osiagane sa mizerne. Jednak program ten można traktować jako pewną ewentualność na przyszłość.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
No nie wiem, na mnie działa.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 440 / 4 / 0
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sundazed »
Czytałem za starego hajpera wywiad na MindFucku z Robertem Antonem Wilsonem, w którym gość spekulował o tripowaniu przyszłości. Stwierdził między innymi, że elektronika poczyni takie postępy, że stanie się możliwe zmienianie świadomości bez intoksykacji środkami chemicznymi. Co przy okazji uczyni prohibicję na dragi zupełnie nieefektywną, biorąc pod uwagę niektóre cele jej przyświecające - świat ludzi mentalnie zuniformizowanych.
Klucz tkwi IMO w nanotechnologii i neurologii. Manipulacje odpowiednimi obszarami mózgu, poziomem pewnych neuroprzekaźników za pomocą nano-robotów... Dziś to brzmi jak sci-fi, ale za lat naście, dziesiąt - kto wie?
Ogólnie, dość kusząca perspektywa...

A swoją drogą, to pewien przedsmak tego, co oferuje ludzka wiedza techniczna dały m.in. komory deprywacyjne i eksperymenty dr Persingera. Antoś zdaje się, że testował... :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1558 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blefujesz »
będą zegarki podłączone do żyły i będziesz miał przyciski: feta,hak,mj,dxm,benza,ecstasy,morfina itd. i będziesz naciskał na coś, następnie będzie skala 0-1000mg lub 0-1000ml i wybierasz hehe, to by było dobre... szkoda że tego nie dożyje
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 76 / / 0
A co jeśli w przyszłości dragi będą żyły własnym życiem i zaczną narkotyzować się ludźmi??? %-D
Szarańcza!
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
bedize ostra faza :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
GhostOfTheSun pisze:
A co jeśli w przyszłości dragi będą żyły własnym życiem i zaczną narkotyzować się ludźmi???
Nawet dzisiaj narkotyki zdają się nie tyle narkotyzować, co bawić ludźmi. Pamiętam, jak DXM się mną bawił ]
Samo w sobie wydaje mi się że wszystko daży w kierunku intensywniejszych i dłuższych doznań (amph a methamp)
[/quote]
Całkiem możliwe -żyje się coraz szybciej i ludzie mają coraz mniej czasu, dlatego długo działające stymulanty mają przed sobą przyszłość - pozwolą niektórym ogarnąć cały ten życiowy zapierdol.
Z psychodelikami może być odwrotnie. Np. ciężko mi czasem znaleźć czas na pojeżdżenie na rowerze, a co dopiero na 12-godzinne kwaszenie, czy DOM (do 30 godzin) - notabene, nie mam do nich dostępu, więc i nie mam problemu Psychodeliki przyszłości będą, moim zdaniem, działały krótko, ale bardzo intensywnie, jak szałwia. Dowodem może być rosnąca popularność DMT w Stanach, albo wspomnianej szałwii.

Natomiast czego by nie wymyślono, to i tak uważam, że trawka i alkohol będą zawsze - za dziesięć lat, pięćdziesiąt i dwieście.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: _robek_ »
wszelkiego sortu designer drugs,środki skorjone dokładnie na miarę danego użytkownika i potrzeby,oczywiście za konkretną opłatą, przy tym nie uważam,żeby pojawić miał się huxleyowski perfect drug
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kiri-jolith »
podoba mi sie pomysl z narkotykami bawiacymi sie ludzmi ;J.
swego czasu kupilem sobie ekstrakt salvii 10x i czulem, ze to ona mnie wykorzystuje, a nie na odwrot... dziwna sprawa, ale sporo ludzi tak twierdzi. w sumie to mazatekowie odrzucili salvie dla grzybow, bo slabo sie nia urabiali, ale jestem przekonany, ze nie wyciagali z niej ekstraktu, bo wtedy raczej nikt by nie nazwal jej slaba...
no wlasnie, duch grzyba tez nie jest wymyslem jednego czlowieka, tylko wiekszosc indian obcowala z ta sama osoba pod wplywem, a badacze bez uprzedzenia widzieli i przezywali to wszystko razem z nimi (czy tylko w glowach?).
ale... to chyba nie sa narkotyki przyszlosci ;) choc przez caly swiat wcale nie zostaly tak dawno odkryte, bo od kiedy sa znane, kilkadziesiat lat?

co do przyszlych drugow to widze tylko jedna sciezke- stymulanty i musze przyznac, ze wcale mi sie to nie podoba.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.