uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 867 / 13 / 0
Drogi ludu rolniczy zgromadzony tutaj!
Witam was i mam pewną prośbę...
a mianowicie:
zamówiłem sobie nasionka:
Malawi Gold - Seedsman x 1
Indica Pride - Dutch Quality Seeds x 1
Blubbleberry - Dutch Quality Seeds x 1
i proszę was gdyż są to moje pierwsze roślinki o porady dokładnie co do tych roślinek ;)
będe je trzymał indoor, a w ciągu najbliższych dni przyjdą owe nasiona
mam już ziemię o ph 6 (chyba), różnej wielkości donice, i nawozy, oraz świetlówki kompatkowe,
poza tym mam też wielkie chęci, małe fundusze i zerowe doświadczenie,
jedną z roślin zamierzam trzymać na parapecie :)(wiem brak powagi :P)
drugą w terrarium z jaszczurką ;D (jest tam promieniowanie UV wytwarzane przez specjalne swietlówki i dobra wentylacja oraz wysoka temperatura, a trzecią zamierzam trzymać w grow boxie własnego patentu :))
piszcie coś na temat tych odmian i ich hodowli, proszę! :P
ChÓj!
  • 59 / / 0
jesli masz taki plan to szkoda nasion, zrob porzadny grow a nie jakies tam blubry!
:moody:
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
tak jak napisal jp-australia tak pisze rowniez ja: zrob boxa:) poczytaj i jakby co pytaj sie co masz robic a dostaniesz odpowiedz:) te nasiona chyba nie sa feminizowane??

teraz moje pytanie . Sori ze w twoim watku ale nie chce zakladac nowego bo tylko o jedna zecz mi chodzi. A mianowicie mialem awarie pradu (zwarcie) i przez kilka dni (ok4) rosliny nie mialy swiatla a od okolo 12 dni byly juz na 12/12. Co im moze sie stac?? Jak zajechalem to wygladaly nawet zdrowo i nic im nie bylo tylko po prostu od ostatnich odwiedzin prawie wogole sie nie zmienily. |Co o tym sadzicie co moze im sie stac oprocz schermienia??;/
  • 1736 / 18 / 0
jest tam promieniowanie UV wytwarzane przez specjalne swietlówki
pod żarówkami z promieniowaniem UV to się możesz poopalać a nie uprawiać rośliny...

Kto Ci to powiedział ze pod takim czymś się uprawia?
wiem brak powagi :P
tutaj musze Ci przyznać racje.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
mam już ziemię o ph 6 (chyba), różnej wielkości donice, i nawozy, oraz świetlówki kompatkowe,
gratulujemy początków uprawy :)
poza tym mam też wielkie chęci, małe fundusze i zerowe doświadczenie,
tak jak każdy growner na początku ;p
jedną z roślin zamierzam trzymać na parapecie :)(wiem brak powagi :P)
pomysł całkiem dobry, o ile nie mieszkasz w mieście gdzie sąsiad patrzy sąsiadowi w okna to raz, a dwa dość nie odpowiednia pora roku na to :/
drugą w terrarium z jaszczurką ;D (jest tam promieniowanie UV wytwarzane przez specjalne swietlówki
ja bym sie na twoim miejscu bał, jaszczur może Ci opierdolić rośliny to raz, dwa UV tylko Ci usmaży krzaczki
trzecią zamierzam trzymać w grow boxie własnego patentu :))
piszcie coś na temat tych odmian i ich hodowli, proszę! :P
o00o0o0 konkrety jakieś ;D

Pomysł masz całkiem dobry, ale lekko mija sie z celem ;)

Zbuduj growboxa. Świetlówki masz, doniczki też. Growbox, growbox i jeszcze raz growbox. Jak masz z 4-5 świetlówek 20W to możesz stworzyć całkiem dobrą uprawe, która w 100% będzie starczać na 1 osobe, żadko palącą.
  • 867 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
No o rzadkie palenie to mnie posądzić niemożna :P
a co do pory roku na parapet to wiem, a okno od mojego pokoju jest na południe i na 4 piętrze a za moim oknem już niema nic tylko koniec miasta... bezkresne pola :P i rury :D
ChÓj!
  • 472 / 10 / 0
Pozwole sobie podlaczyc sie do topicu.

Moze mi ktos poradzic, jaki gatunek wybrac do growboxa 0,22 m (dl.-48, szer.-46, wys.-120) z HPSem 100W? Zeby byl latwy w uprawie, nie pachnial za bardzo, no i zeby dobrze kopal?:) Jakas odmiane high.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Moze mi ktos poradzic, jaki gatunek wybrac do growboxa 0,22 m (dl.-48, szer.-46, wys.-120) z HPSem 100W? Zeby byl latwy w uprawie, nie pachnial za bardzo, no i zeby dobrze kopal?:) Jakas odmiane high
Typowa indica ;)
Pachnieć niestety będzie, tego nie unikniesz. Jeśli dopiero zaczynasz, to chyba najlepszym wyjsciem jest Northern Lights ;) lub coś innego.
Masz małego boxa, więc tylko iwyłacznie coś z indyjek..

Białych odmian /White widow, white rhino etc/ staraj sie unikać, bo są poprostu ciężkie w uprawie dla początkującego:/... ale dla chcącego nic trudnego :D
  • 2 / / 0
Voodoo i Shit nadaja sie na pierwsza hodowle?
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tmz-446 »
oczywiscie ze sie nadaja
Uwaga! Użytkownik tmz-446 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.