Mam nastepujacy problem.
W pierwszych dniach grudnia mialem wypadek samochodowy ktorego bylem sprawca. Po przyjezdzie policji mialem tylko badania alkomatem, ktore oczywiscie niczego nie stwierdzily. Sprawa skonczyla sie na podaniu mojego numeru telefonu i "oddzwonimy zaprosimy na przesluchanie". Od tego czasu w sylwestra palilem marihuane. Nie pale zbyt czesto, raz-dwa razy na miesiac. Na przesluchanie jeszcze mnie nie wezwali. Moje pytanie jest takie - czy nie zachce im sie zrobienia testu na obecnosc narkotykow? W sumie minal juz miesiac, nikt sie ze mna nie kontaktowal, nie prowadzilem pod wplywem thc (chociaz pewnie test by wykryl, bo mialem moze 2-3 tyg przerwy), wiec wydaje mi sie ze nic nie powinno byc. Dobrze mysle? :)
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.