Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1106 / 221 / 0
Ząbkami się da, już doszedłem do takiej wprawy, że w sumie zawsze wychodzą równe połówki :)
  • 139 / 21 / 0
Gdyby nie były drażowane, to zębami dałoby radę +/- precyzyjnie 'odmierzyć' pół dawki. Z innymi tabsami tez tak potrafię.

A 2.5 mg to dawka dość zaporowa i już z tych wysokich, tym bardziej szkoda, że w takiej formie.

Dzisiaj jestem chory do tego mam nieco obniżony nastrój. To wziąłem sobie 2 mg lorazepamu. Pomogło :D
Uwaga! Użytkownik pijanytraktorzysta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 340 / 52 / 0
Jaka jest różnica w działaniu lorka do alpry? Lorek siedzi dłużej we krwi? Biorę doraźnie alprę, mam tokerkę powiedzmy na te 2 mg w nagłych sytuacjach ale wczoraj zapodałem sobie relaksacyjnie i testowo pierwszy raz dwie tabletki lorazepamu czyli 5 mg. Najpierw nadeszła senność i urwał się film. To była około 2 w nocy. Teraz czuję się normalnie, czy może dalej mnie trzymać o tej godzinie? Jest 14 czyli minęło 12 h. Alpra mnie trzyma jakieś 4 h
  • 416 / 58 / 0
Lorek dziala nieco dluzej - pare godzin na plus. Co do roznicy w dzialaniu - po alprze jest wrecz chamska pewnosc siebie, a po lorku idealnie wywazone dzialanie przeciwlękowe, prospoleczne. Niestety mega amnezyjne - pamietasz dzien jak przez mglę, przynajmniej na poczatku.
  • 211 / 4 / 0
Osobiście po dwóch tygodniach na 1mg polecam Lorka względem alpry. Napewno mniej uzależnia i nie ma aż takich chęci na dorzucanie. Mówię o efekcie przeciwlękowym, bo głównie o to mi chodziło, zabawa z alpra kończy się u mnie zawsze za późno XD. Kuracja lorkiem udana i dzisiaj drugi dzień bez żadnych efektów odstawki.
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 994 / 2
17 listopada 2019Piolun pisze:
Jaka jest różnica w działaniu lorka do alpry? Lorek siedzi dłużej we krwi? Biorę doraźnie alprę, mam tokerkę powiedzmy na te 2 mg w nagłych sytuacjach ale wczoraj zapodałem sobie relaksacyjnie i testowo pierwszy raz dwie tabletki lorazepamu czyli 5 mg. Najpierw nadeszła senność i urwał się film. To była około 2 w nocy. Teraz czuję się normalnie, czy może dalej mnie trzymać o tej godzinie? Jest 14 czyli minęło 12 h. Alpra mnie trzyma jakieś 4 h
Alpra działa z kawą. Lorazepam nie
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 1211 / 615 / 0
Bardzo zdradliwe benzo, dorobiłem się skręta po tygodniowym ciągu na 2,5mg/d. Co prawda niezbyt silny, wiadomo że po takim ciągu armageddonu nie będzie ale tak czy siak jestem zmuszony do redukowania żeby w miarę normalnie funkcjonować. Tylko, że moje GABA już kilka odstawek w życiu przeszło więc i o skręta łatwiej, ale tak czy siak trzeba z lorkiem uważać.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 416 / 58 / 0
Szkoda tolerancji na codzienne branie kochani : ) Bierzcie raz, dwa razy w tyg max.
  • 211 / 4 / 0
Ja tam dawałem dwa tygodnie na dawce 1mg i zero skręta. 5dni byłem czysty i dzisiaj wrzuciłem 2.5. Trochę za dużo. Jutro będę brał 1.25. Przejebane ze mnie to nie usypia tylko daje na początku taka dawkę niepokoju a potem smiechawa i humor wyjebany na maxa. Po kilku godzinach zostaje tylko empatia i chęć do działania. Po alprze np byłem bardzo chamski o szczery do bólu. No i miałem jazdy, ze zawsze Sobie robiłem krzywdę, czy to cięcie się czy gaszenie na Sobie fajek.
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 470 / 43 / 0
Dobre opio do łączenia z heroiną?
Mam tylko alpre ale to słabo łączy sie z opiathami coś ;/
2 rzecz jak wyrwać recke na to? Ciężej niż na alpre ? Co trzeba mówić. też o lękach?
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.