Mam problem: mam growboxa o wymiarach 100/80/60, chce trenowac w nim 3 roslinki, rozwiazalem problem wentylacji i oswietlenia, nie wiem tylko jak wygenerowac odpowiednia ilosc CO2. W gre nie wchodza zadne butle CO2.. sa jakies inne domowe metody?? Help pls!!!! :-)
Znasz bitwe pod Grunwaldem? 1410, 1l wody, 400g cukru, 10 gram drożdzy.
mozesz to stosowac w roznych ilosciach, ale powinny zostac zachowane proporcje.
to co powstanie z tego to bedzie wino ok 10-12% ale nie radze go pić... bo jest trujące :/
w zakretce dziura, tam szczelnie zasadzony gumowy wezyk. drugi koniec nad plantami.
jak zbierze ci sie duzo tego... 'wina', mozesz je poddac obrobce termicznej i zrobic z niego spirt ;p
http://www.allegro.pl/item153968342_co2 ... atis_.html
dość tanie moze ktos to stosuje i wypowie sie na ten temat ;>
Czy ktoś stosuje tabletki CO2 ? ponoc jedna starcza na 250 litrow, problem natomiast jest w tym ze rozpuszczone CO2 utrzmuje się w wodzie przez 4-6 h , wiec trzeba dzielic tablete tak by odpowiadała małym miarom wody(zabawy co nie miara)
moze ktoś sie wypowiedzieć jak wspomaga srodowisko CO2 za pomocą tych sposobów ?
Butle te sa przeznaczone do akwarystyki wpsikuje sie dwutlenekwegla do tego pojemnicza chyba dyfuzora(nie pamietam).
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.