A zrobić kolumnę własnoręcznie to nie problem. Miałem kiedyś w domu 1 starą kolumnę, kupiłem nowe głośniki, a drugą kolumnę sobie poprostu dorobiłem. Wystarczą zwykłe płyty wiórowe, wkręty, wiertarka, wyżynarka i inne bajery. Tylko do zrobionej koluny byś musiał wrzucić jakieś zjebane głośniki.
Edit: Tu masz dużo projektów kolumn, może coś się przyda. http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum99.html
powodzenia, czekam na jakas fotorelacje
pozdrawiam, polak
link do posta z filtrem: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 27#p102227
dwa wyciagajace ok ;) a wsysajacego do srodka niekoniecznie bym montowal, lepiej zamontowac zwykle passive otwory, tam juz latwo zamontowac kolanka :)
pozdro
chyba ze sa kolanka o srednicy 80? cholera wie.... moze mniejszy otwor wywiercisz? czego nie polecam, za mala przepustowosc powietrza jest,
wogole ja moge tak sobie gdybac, hehe nie wiem jaki masz/ bedziesz mial wentylator :) (srednica)
wbrew pozorom filr zamontowany w kolanku nie jest do konca dobry, bylem chyba pierwszy ktory go stosowal, nawet zamieszczalem tutaj fotki tego ustrojstwa. Musial bys zrobic to przy obydwu wentylatorach, inaczej filtr nie ma sensu... pozatym nie dziala on zbyt dobrze, chociaz kto wie, pewnie sobie poradzisz, zrobisz tak, ze bedzie cacy :)
powodzenia
tak na marginesie, to chcial bym zobaczyc jak po miesiacu bedzie trzymalo sie kolanko na tasmie klejacej :P
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.