A zrobić kolumnę własnoręcznie to nie problem. Miałem kiedyś w domu 1 starą kolumnę, kupiłem nowe głośniki, a drugą kolumnę sobie poprostu dorobiłem. Wystarczą zwykłe płyty wiórowe, wkręty, wiertarka, wyżynarka i inne bajery. Tylko do zrobionej koluny byś musiał wrzucić jakieś zjebane głośniki.
Edit: Tu masz dużo projektów kolumn, może coś się przyda. http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum99.html
powodzenia, czekam na jakas fotorelacje
pozdrawiam, polak
link do posta z filtrem: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 27#p102227
dwa wyciagajace ok ;) a wsysajacego do srodka niekoniecznie bym montowal, lepiej zamontowac zwykle passive otwory, tam juz latwo zamontowac kolanka :)
pozdro
chyba ze sa kolanka o srednicy 80? cholera wie.... moze mniejszy otwor wywiercisz? czego nie polecam, za mala przepustowosc powietrza jest,
wogole ja moge tak sobie gdybac, hehe nie wiem jaki masz/ bedziesz mial wentylator :) (srednica)
wbrew pozorom filr zamontowany w kolanku nie jest do konca dobry, bylem chyba pierwszy ktory go stosowal, nawet zamieszczalem tutaj fotki tego ustrojstwa. Musial bys zrobic to przy obydwu wentylatorach, inaczej filtr nie ma sensu... pozatym nie dziala on zbyt dobrze, chociaz kto wie, pewnie sobie poradzisz, zrobisz tak, ze bedzie cacy :)
powodzenia
tak na marginesie, to chcial bym zobaczyc jak po miesiacu bedzie trzymalo sie kolanko na tasmie klejacej :P
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.