ODPOWIEDZ
  • 76 / / 0
witam wszystkich

chcialem sie dowiedziec czy krolicze/kurze "bobki" sa dobrym nawozem dla roslinki ? prosze o porady z gory wielkie dzieki ;-)
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MASTER »
pewnie ze sa dobre! kurzaka mozesz mieszac z woda i podlewac roslinki ;) (tylko nie przesadz bo niby jest mocny) królcze to chyba tak samo a juz w ogole najlpesze to podobno krowie i konskie :D

nie pytaj w jakich dwakach bo nie wiem ale ja tak robilem w tamtym roku:

troszke pokruszonego kuraka na sput butelki 1,5 l Żywca warstwa okolo 4 cm zalewalem to woda pare razy wstrzasnelem zostawialem na dwa dni i podlewalem.....
  • 76 / / 0
a do gleby byly by dobre i w jakich ilosciach ?
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
ganjasmoker=) pisze:
a do gleby byly by dobre i w jakich ilosciach ?

jak najbardziej TAK!

Najlepiej jak bys zrobil tak jak ja czyli gdy przygotowujesz miejscowke pod krzaczka, wykopales juz dol to na sput dolka zuc tak na oko okolo 2-3 plack krowie lub wysyp kurzaka do tego daj szklanke dolmitu i ladnie wszystko pomieszaj zasyp wszystko i na to daj sadzonke ;) gdy krzak juz rosnie i jest stosunkowo duzy tez mozesz dac na obkolo lydki troche gowienka ;)

Pozdrawiam
  • 76 / / 0
no troche sie pobawie w tym gownie :]
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
ja bym juz duzo łajna na wiosne nie dawal bo nie wiem czy kopa swieza nie wypali korzeni ( nie jestm pewien, to jest moje przeczycie) na jesien to na bank jest dobrze dac kope w dolek nawet swoja:P ale na wiem jak to jest wiosna.
  • 155 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kombajn »
swoja to chyba nie bardzo, chyba ze bys mial zaladek przezuwacza i wcinal trawy, mlecze i koniczyny.. :)
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
KOŃ

Krowiek raczej chyba nie da sie popalic a jzu napewno jak dasz go na dosyc gleboko ja kopie dol na okolo 2 szpadle glebokosci a konopka nie ma duzych korzeni wiec o nic sie nie martwie tym bardziej ze rok temu dawalem kurzaka i nic im sie nie stalo a podobno mocniejszy jest ;p
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
nie ma duzych kozeni?? :rolleyes: nie wiem dotychczas moje mialy bardzo duze :-p wiec z tym sie nie zgodze. jak sadzilem rosliny na piachach (ziemia totalnie wyjalowiona) to kopalem dolki na ponad 3 szpadle i podczas wzrostu mozna bylo zauwazyc prawie całkowite zachamowanie wzrostu kiedy kozenuie zaczely wychodzic z dolka w ten "piach"(nie widzialem jak wychodza :-) ale podejzewam ze to wlasnie byłoprzyczyną) wiec ja juz sie nie bawie z pakowaniu dziesiatek litrow kupczej ziemi w dolki tylko po prostu szukam miejscowek z dobra gleba gdzie wilgotnosc gleby jest taka jak powinna troche przekopuje na okolo 2 szpadle daje jakis nawoz ktory sie dlugo rozklada i praktycznie nie musze sie martwic o moje planty :-)
  • 72 / / 0
no to sam widzisz :D ze z korzeniami nic sie nie dzieje hmmm co do ich dlugosci to jak wyrywalem krzaczki mialy tak okolo 40 cm te korzenie (morze reszta zostala pod ziemia - nie wiem) liczy sie fakt ze nic im sie nie dzolo od nadmiaru gowienka :]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.