Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 41 / 1 / 0
czy pregabalina ma tolerancje krzyzowa z benzo?
  • 41 / 1 / 0
05 października 2024TakiSobieJa pisze:
03 października 2024madeofstars777 pisze:
02 października 2024zupelnienikt pisze:
Pregaba nieźle ryje beret, zarzuciłem 450mg w dwóch dawkach, w nocy podobno wpuszczałem ziomka do mieszkania, a nic nie pamiętam :zombie:.
ja ostatnio jak zarzucilem 450 (dorzucalem co godzine 150), a byl to moj 2x z prega, to mialem faze cos pomiedzy emka a alkoholem, nie zamykala mi sie geba, nie balem sie zagadywac losowych osob, brak zmeczenia, lekka eufo, no fajnie. Ze skutkow ubocznych to troche chwianie sie na nogach i dretwienie konczyn w nocy.
No to akurat zajebiste. Generalnie prega do siedzenia w domu niezbyt, chociaz ja lubie, ale jak juz czlowiek wchodzi w interakcje z drugim czlowiekiem to czuc moc tego leku. Niby to chwianie na nogach wygladajace jakbys byl lekko podpity nie przeszkadza, ale jak juz w pracy jestes, albo gdzies w ludziach(sklep np.) to mozna wysnuc wnioski, ze cos z nim nie tak, wiec trzeba sie czasem kontrolowac. Ja ostatnio mialem sytuacje w sklepie w Liroy, ze szukalem jednej rzeczy, zapytalem 2 chlopow gdzie znajde ow rzecz i na odchodne slyszalem ich rozmowe "chyba najebany" XD Takze ten.

@pomasujplecki
Jak cie w robocie znaja i wiedza, ze generalnie raczej za czesto nie jestes rozmowny i bardziej skupiony na robocie, i nagle zaczniesz nawijac jak katarynka to uznaja ze cos jest na rzeczy, byc moze.
Raz przesadzilem z dawka i to dosc konkretnie, poszedlem do roboty i z deka bylo chwiejnie na nogach, podejrzewam, choc napewno uznali, ze cos jest na rzeczy bo bylo dmuchane XD
No dla mnie substancja najlepsza na luze spotkania towarzyskie/imprezy jak nie chcesz pić alkoholu
  • 1299 / 258 / 0
08 października 2024madeofstars777 pisze:
czy pregabalina ma tolerancje krzyzowa z benzo?
nie
  • 92 / 5 / 0
Czy przy ścinaniu dawek jest źle i się normuje jak to jest , jak ucinam dawki i przykładowo źle się czuję to się unormuje.?
  • 508 / 195 / 1
Szczerze nie zrozumiałem sensu tego zdania kolego sympatyczny, pewnie obniżenie poziomu inteligencji jak to w zwyczaju mają skutki uboczne pręgi.
Dobra z tego co mój mózg zrozumiał to masz chujowe samopoczucie przy odstawianiu pregi, no cóż norma, ja jak cold turkey kiedyś po roku ciągu zszedłem to tydzień chujni,a potem kurwa dało się żyć. Nie wiem czy u ciebie też tak będzie, ale jeśli nie odstawisz to będzie potem tylko gorzej, życie jest za krótkie na uzależnienia od substancji psychoaktywnych nawet jeśli firmy farmaceutyczne mówią ci, że to cudowne i wygodne w podaniu kapsułki to wierz, że mają w piździe twe zdrowie ,a w kieszeni twe pieniądze. Pozdro
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 684 / 26 / 0
Witam.
Postanowiłem odstawić pregabalinę którą biorę już parę lat. Biorę 150mg 3 razy dziennie. Jak z tego kurestwa chodzić żeby to odstawić? Wiem że powoli, ale nic więcej nie wiem.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 586 / 123 / 0
@lufa9999
Jest osobny wątek na ten temat ale w skrócie to moge polecic zwiększać odstęp czasowy między dawkami i zmniejszac dzienna dawke o 75mg co 4-7dni.
Istnieje tez cos takiego jak gabpentyna ale nie testowałem. Pomoglo mi dodanie opipramolu w celu zmniejszenia skutkow odstawienia takich jak lęk czy nerwowość.
Jak innych lekow nie bierzesz to i mikrodawki DXM pomagają na obnizony nastrój przy odstawce.
  • 3 / / 0
Pregabalina to dobry lek na lęki? Mam lęki 24/7 nie ważne co by się działo, czasami nawet bardzo nasilające się, do tego drgawki całego ciała, rąk, głowy. Czytałem, że działa podobnie jak alkohol. Po wypiciu ok litra czystej wódki na raz (patrzyłem, czy jest w stanie pozbyć on lęki, więc testowałem limit mój później już urywa mi się film) drgawki znikają, ale lęk dalej jest odczuwalny, może nie tak silny, ale nadal, więc nie wiem czy pomoże. Nie chce się pakować w benzo, a ten lek dużo osób chwali.
  • 684 / 26 / 0
14 października 2024techniczny pisze:
@lufa9999
Jest osobny wątek na ten temat ale w skrócie to moge polecic zwiększać odstęp czasowy między dawkami i zmniejszac dzienna dawke o 75mg co 4-7dni.
Istnieje tez cos takiego jak gabpentyna ale nie testowałem. Pomoglo mi dodanie opipramolu w celu zmniejszenia skutkow odstawienia takich jak lęk czy nerwowość.
Jak innych lekow nie bierzesz to i mikrodawki DXM pomagają na obnizony nastrój przy odstawce.
Dzięki za pomoc, spróbuję tego sposobu. Jeszcze chciałem spytać czy możliwe jest, że prega odpowiada jakoś za uczucie euforii po innych substancjach blokując ją? Bo zauważyłem że alkohol nie daje mi euforii tylko zamula, ostatnio wciągnąłem ok pół grama koksu i nic..Jeszcze parę lat temu odczuwałem euforię a nie pamiętam jak było z tym wszystkim jak zacząłem brać pregę. Czy miało to jakiś wspólny mianownik.
W chwili obecnej tylko opiaty działają przezwoicie. Benzo też nie działa, mogę je jeść jak cukierki co też jest dziwne. A Ty co o tym sądzisz?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 2809 / 364 / 0
@lufa9999 każde substancje psychoaktywne w jakiś sposób podnoszą " próg doznań " mam na myśli że w jakiś sposób uodparniasz sie na działanie substancji i poprostu potrzebujesz większych dawek by efekt był ten co kiedyś, sama prega w sobie powoduje euforie itp
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.