Warto się wyzbyć tych pierdół ale tak już jest z tym tematem, że włącza wieczne rozkminy
Pierwszy raz zapaliłem bardzo późno, w wieku 26 lat (teraz mam 31) w akademiku, ziomek poczęstował. Nie brałem nigdy żadnych innych narkotyków, nawet alkoholu nie pije. To nie tak, że nigdy nie piłem, bo piłem sporadycznie, ale nie podoba mi się stan po wypiciu (upośledza jeszcze bardziej moje ruchy) i kac na drugi dzień dlatego postanowiłem być abstynentem i od 2 lat dobrze mi to idzie. No dobra, ale wracajmy do tematu mj. Zapaliłem z ziomkiem lufe i ten stan w którym się znalazłem, był 200x lepszy niż po alkoholu i do tego zachowywałem tą samą motorykę ruchową. Mało tego! Przy mojej chorobie MPD (Mózgowe Porażenie Dziecięce
Gdy pokazałem rodzicom, że na moją chorobę moge nawet wziąć recepte na medyczną to jakby troche przymykali oko, ale ta fixacja w głowie od czasu do czasu została... Postanowiłem, że będę palić co 2 dzień i biorę się za ćwiczenia, ale czy to wypali to nie wiem, próbowałem już wiele razy robić detox i max 2dni i wracałem. Fajna używka, 85% czasu po niej spędzam świetnie się bawiąc, tym bardziej, że często nie mam do kogo gęby otworzyć, studia się skończyły już 5 lat temu a prace mam zdalną, więc też brak tego kontaktu międzyludzkiego. Czasem mam wrażenie, że ludzie przestają mi być potrzebni do życia, że sam ze sobą czuje się dobrze, ale wtedy gdy wiem, że mam obok mj. Trzymam się tego, że pale tylko wieczorami i tylko 1 nabicie ale wraz z tyły głowy coś mi mówi, że to za dużo. Czy mam rację? Pewnie czas pokaże...
Jak potrzebujesz kontaktów międzyludzkich, a zdrowie nie pozwala, to korzystaj z dobrodziejstw internetu np. Gry online, mmorpgi, fora internetowe, czaty itp.
Na razie od początku tygodnia daje radę w trybie jeden dzień pale, drugi dzień nie pale i ćwiczę po godzince żeby wymęczyć organizm trochę.
Docelowo chciałbym palić tylko w sobote i niedziele, ale jeszcze chyba do tego nie dojrzałem, bo sama myśl o tym mnie dołuje.
Ale wszystko zależy od danej osoby i ich organizmu, dalej popieram fakt, że jest to nieporównywalnie lepsza alternatywa do alkoholu.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.