Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1200
36%
16-17
1211
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3349

ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
alko - od podstawówki się zaczęło sporadycznie , a w gimnazjum już często , a w technikum to wiadomo , prawie codziennie
mj - 3gim / 1 technikum
Białe - 2/3 technikum
  • 11 / / 0
alko i szlugi jakos 14
mj - 17
koda - 19
a b-k, koks i MDMA - 21
Uwaga! Użytkownik sitwithus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 4 / 0
w wieku 15-16 lat pierwszy raz zajarałem skuna, poźniej mając 17 wziąłem deksa - jednorazowa przygoda bez jakiejkolwiek wiedzy w ogole co to jest i czego sie po tym spodziewać zaliczając przy tym sromotnego badtripa. Później jarałem w chuj zielska ale w wieku ok 18 juz mi sie znudzilo i nie pale do teraz. w wieku 22 pierwszy raz wzialem stimy - zaczelo sie od speeda i mefedronopodobnych, po kilku miesiacach trafilem na HR i potem juz poszlo z górki - politoksykomania - benzo, koda, stimy, trawa, cipacz, kot, sajko, keta i deks, grzyby %-D
  • 68 / 7 / 0
koda - 16 lat
alko - 17 lat
20lat - stymulanty i po nich poleciała reszta.
potrzebujesz zeberki na priv? gg: 61934102 :nolove:
  • 414 / 47 / 0
W XXI
A zaczęło się od lufki mając te 17 lat w dzień sportu, pewnego majowego 2003
5-HO-La La LaND
  • 1180 / 103 / 0
alkohol i fajki /z przerwami, teraz już absta/ - 15-16 lat
reszta - od 32 roku życia...
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
jan potocki pisze:
od 32 roku życia...
Ciągle ćpasz Janie? Ja zacząłem brać prochy w wieku 28 - 29 lat, mało kto zaczyna tak późno, ale zniszczenia dzięki temu wydają się mniejsze niż u ludzi ćpających od liceum kiedy człowiek nie dość że nie jest ukształtowany sam z siebie to narkotyki wszystko pierdolą.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1180 / 103 / 0
Tak, ciągle używam /prócz alko i nikotyny/, i masz rację z tą redukcją zniszczeń ze względu na prawdopodobnie zaawansowany rozwój organizmu, ale z kolei z regeneracją ciut słabiej już...
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 64 / 6 / 0
20 na hardkorze caly rok...aktualnie od wrzesnia nic.
  • 4 / / 0
alko - 12 lat pierwszy raz 'jednorazowo' później od 15 już częściej
mj/kanna - 17
MDMA/feta/mef i wszelakie bk - 21
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.