Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 216 / 39 / 0
Well coś takiego miałem z etylofenidatem kupiłem do nauki a nabiłem sporo leveli a worek się zrobił pusty...
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 858 / 291 / 0
11 marca 2017JSC pisze:
4f-MPH nie da Ci motywacji. Raczej nic Ci tego nie da.
Nie da, ale wzmocni. Jeżeli się skupisz na wykonywaniu nieproduktywnych czynności - zrobisz je lepiej :-D . Jeżeli skupisz się na nauce to pójdzie jak z płatka.
  • 2278 / 278 / 3
11 marca 2017Brainnn pisze:
10 marca 2017misspill pisze:

Co do suplementu GABA, nie łudź się, że odczujesz jakieś efekty.
Bariere kew - mózgf znacie tylko z forum i samej kwestii mózg?
To teraz może poruszmy bariere krew?
A, poruszmy. :)
Zobaczymy, co masz do powiedzenia, a - jak udowodnię wszystkim, że nie masz racji - to przestaniesz się tu wypowiadać, ok? Bo lekko mnie już irytujesz. Siejesz ciągle dezinformację na forum. Wrzucasz pierdyliard artykułów i zero myślenia. Chyba Ci założę osobny wątek, gdzie będę przenosił Twoje posty i tylko kopiował odośniki. Będziesz mógł się tam produkować, ile chcesz, a kto będzie chciał, ten poczyta. :cheesy:
Spoiler:
GABA nie przenika (lub słabo przenika) barierę krew-mózg.
Teoretycznie można by było się pobawić w hamowanie (inhibicję) enzymów odpowiedzialnych za metabolizm GABA (jak przy DOPIE i inhibicji MAO-b, chociaż to też nie takie proste), ale nie dysponujemy takimi środkami plus zbyt dużo enzymów jest za to odpowiedzialne i jeszcze dodatkowo dodam, że dopaminę hamujemy przykładowo selegiliną w układzie przede wszystkim limbicznym, a GABA spełnia swoją rolę w wielu innych miejscach.

10 marca 2017Kamral pisze:
Słuchajcie po 2 dniach od ostatniej tabletki nooptetilu paroksetyna znowu działa. Straszne mam przemyślenia teraz w związku z tym, myślałem, że sobie już jakoś sam radze a widzę, że to była tylko zasługa paroksetyny. I powtarzam nie, to nie było placebo, po prostu przestała działać paroksetyna przez noopetil max
Aż mam ochotę powiedzieć "a nie mówiłem?". :)
Niektórzy naprawdę powinni sto razy przemyśleć, zanim cokolwiek napiszą i wesprą się formułkami zapamiętanymi ze sklepów internetowych.
10 marca 2017Szponciciel pisze:
@up Ale to zielsko ryje beret - wiesz że ci szkodzi ale i tak dalej palisz %-D Serio musisz po prosu przestać jarać, nie ma innej drogi :old:
Porzucenie palenia to najlepszy nootrop. Niespalony umysł działa milion razy lepiej niż przejarana głowa nawet na najlepszych nootropach. Im szybciej rzucisz tym lepiej bo zanim beret wróci do normalności to może minąć trochę czasu... parę miesięcy, coś takiego.
palenie-marihuany-i-pozniejsze-skutki-u ... 52976.html
Wystarczy?
Można za to regenerować mózg przejarany mózg i naprawić motywację, ale to już niekoniecznie (tylko) doping mózgu. To już raczej bardziej leki odpowiedzialne za wychwyt zwrotny NA albo dopaminergiki (nie agoniści).
10 marca 2017misspill pisze:

Fenylopiracetam jest naprawdę niezły, testuję dopiero 3 dzień, ale wypada ciekawiej od noopeptu, daje ostrość spojrzenia, podbicie koloru, fajny humorek, ciekawe toki myślenia. Uważam, że nootropy nie załatwią tak łatwo Twojego problemu, nie dają fazy, efekty ich działania są zbyt subtelne byś szybko znalazł w nich zamiennik dla ganji, a addytywnie będą za słabe, by przebić się przez mgłę fazowych rozkminek. Ja nie byłam tak mądra jak Ty i znalazłam sobie zamiennik dla marihuany... amfetaminę.
Na fenylopiracetam szybko rośnie tolerancja, jeżeli chodzi o doping mózgu per se i motywację. Dobry jest bardzo do regeneracji styranego mózgu stymuluntami (łącznie z oksyracetamem). Rób sobie cykle 3 na 3 dni. A ja z kolei ostatnio odkryłem świetną rzecz - cykle 3 na 3, ale przez 3 dni przerwy coluracetam, a potem znowu fenylopiracetam. :)
Dorzućcie do tego oksyracetam (brany cały czas), odpowiednie zaplecze (no, tu już trzeba się troszkę bardziej wysilić...) i macie coś nie z tej ziemi.
11 marca 2017niujat pisze:
Co sądzicie o suplementacji tabaką ? D
nikotyna niby jest nootropem wg wielu źródeł... Wykazuje powinowactwo do receptorów acetylocholinowych, które z kolei dzielą się niby na dwa typy (muskarynowe i... nikotynowe), ale z drugiej strony nikotyna jest agonistą tych drugich, ale mechanizm też nie jest do końca poznany. I z kolejnej różne źródła mówią znów co innego na ten temat. Badania in vivo, in vitro, na myszach, na szczurach, na ludziach... :rolleyes:
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 640 / 119 / 0
11 marca 2017Hash_Oil pisze:
Jeżeli się skupisz na wykonywaniu nieproduktywnych czynności - zrobisz je lepiej :-D
Święte słowa, słuchajcie go bracia. Przy zabawie w doping mózgu / mieszanie sobie w głowie trzeba pamiętać, że nie wszystko da się kontrolować. Jednego dnia skończy się na sraczce, innego na oddziale zamkniętym z urwanym filmem. Przesadzam, ale chodzi mi tylko o to, że wystarczy chwila nieuwagi, a zamiast uczyć się do poprawki z filozofii, znajdziesz w pokoju makietę Partenonu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / 1 / 0
Jeśli chodzi o suplementację tabaką... Proponuję spróbować medycyny Rapee, jest dużo informacji o tym w internecie na polskich stronach.
Od siebie mogę dodać, że jest bardzo pomocna przy rzuceniu palenia papierosów i innych palonych roślin czy wynalazków ;)( zawiera w sobie mapacho- tytoń Amazoński) .

Od siebie mogę dodać, że jest bardzo pomocna przy medytacji, pomaga w dużym stopniu wyciszyć rozbiegany umysł i oczyścić go z niepotrzebnych, natrętnych myśli. Do tego w dużym stopniu wpływa na poprawe oddechu.
  • 441 / 21 / 0
Od siebie mogę polecić żeń-szeń, poprawia pamięć i koncentrację. Poprawia ogólną wydolność psychiczną i fizyczną organizmu. Wolniej się męczę a sen jest bardziej regeneracyjny więc potrzebuje mniej czasu na spanie i więcej mogę się uczyć ^^ .

Poza tym ma mnóstwo innych pozytywnych wpływów na zdrowie. Minus taki że podnosi libido :<
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 181 / 23 / 0
Spoiler:
widze masz swoj poletko a jak ktoś nie tylke sie nie zgadza co pyta to juz jest be.
na podobna do Twojej odpowiedz liczylem od od osoby która palnęła, że nie poczuje działania.
w poscie jasno napisalem - bariera krew mózg i zajmijmy sie krwia - (nie przeniknie do mózgu).
Baw sie pa/
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
11 marca 2017fraktal123 pisze:
Od siebie mogę polecić żeń-szeń, poprawia pamięć i koncentrację. Poprawia ogólną wydolność psychiczną i fizyczną organizmu. Wolniej się męczę a sen jest bardziej regeneracyjny więc potrzebuje mniej czasu na spanie i więcej mogę się uczyć ^^ .

Poza tym ma mnóstwo innych pozytywnych wpływów na zdrowie. Minus taki że podnosi libido :<
Podniesienie libido a polepszenie pamięci i koncentracji to są skutki tej samej przyczyny. Ktoś już to rozkminił.

A tymczasem od siebie polecam mikrodawki LSD. Przebija 99% nootropów i resztę tego czym można mózg dopingować pod każdym względem ;)
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 1124 / 0
Z tym zmniejszaniem działania neuroleptyków przez nootropy (o którym było wspomniane w ulotce fenylopiracetamu), to jednak nie była bajka. Przedwczoraj miałam wyrazisty sen, ale to co śniło mi się wczoraj przeszło najświętsze oczekiwania i obudziłam się z psychozą, ogromne prawdopodobieństwo, że to przez zwiększenie dawki mianseryny przy najmniejszej możliwej antypsychotycznej dawce amisulprydu, ale i nie tylko, bo charakter psychozy był zupełnie nietypowy jak na to, co znam i - uwierzcie - niezbyt przyjemny, mniej przyjemny niż porytko przy amfetaminie pojawiające się przy takim zestawie leków na 3-4 dzień! Radzę uważać osobom z tendencjami do psychoz! Bo stosowanie nootropów przy lekach może okazać się niezłą lekcją pokory!

Będę stosować 100mg 2 dni na 3 luzu, już zwiększam neuroleptyk jeśli miałoby się okazać, że w dzień mam tendencje do depresji i jeszcze dodatkowo trzeba będzie zwiększać mianserynę.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 216 / 39 / 0
Ponawiam pytanie

Co polecacie na brain foga? (Winpocetyna i no fap? Coś jeszcze? Kreatyna jest naprawdę warta świeczki?)
Co polecacie na motywację? (Polecacie l-dopę?)
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.