11 marca 2017Brainnn pisze:Bariere kew - mózgf znacie tylko z forum i samej kwestii mózg?10 marca 2017misspill pisze:
Co do suplementu GABA, nie łudź się, że odczujesz jakieś efekty.
To teraz może poruszmy bariere krew?
Zobaczymy, co masz do powiedzenia, a - jak udowodnię wszystkim, że nie masz racji - to przestaniesz się tu wypowiadać, ok? Bo lekko mnie już irytujesz. Siejesz ciągle dezinformację na forum. Wrzucasz pierdyliard artykułów i zero myślenia. Chyba Ci założę osobny wątek, gdzie będę przenosił Twoje posty i tylko kopiował odośniki. Będziesz mógł się tam produkować, ile chcesz, a kto będzie chciał, ten poczyta. :cheesy:
Teoretycznie można by było się pobawić w hamowanie (inhibicję) enzymów odpowiedzialnych za metabolizm GABA (jak przy DOPIE i inhibicji MAO-b, chociaż to też nie takie proste), ale nie dysponujemy takimi środkami plus zbyt dużo enzymów jest za to odpowiedzialne i jeszcze dodatkowo dodam, że dopaminę hamujemy przykładowo selegiliną w układzie przede wszystkim limbicznym, a GABA spełnia swoją rolę w wielu innych miejscach.
10 marca 2017Kamral pisze: Słuchajcie po 2 dniach od ostatniej tabletki nooptetilu paroksetyna znowu działa. Straszne mam przemyślenia teraz w związku z tym, myślałem, że sobie już jakoś sam radze a widzę, że to była tylko zasługa paroksetyny. I powtarzam nie, to nie było placebo, po prostu przestała działać paroksetyna przez noopetil max
Niektórzy naprawdę powinni sto razy przemyśleć, zanim cokolwiek napiszą i wesprą się formułkami zapamiętanymi ze sklepów internetowych.
10 marca 2017Szponciciel pisze: @up Ale to zielsko ryje beret - wiesz że ci szkodzi ale i tak dalej paliszSerio musisz po prosu przestać jarać, nie ma innej drogi :old:
Porzucenie palenia to najlepszy nootrop. Niespalony umysł działa milion razy lepiej niż przejarana głowa nawet na najlepszych nootropach. Im szybciej rzucisz tym lepiej bo zanim beret wróci do normalności to może minąć trochę czasu... parę miesięcy, coś takiego.
Wystarczy?
Można za to regenerować mózg przejarany mózg i naprawić motywację, ale to już niekoniecznie (tylko) doping mózgu. To już raczej bardziej leki odpowiedzialne za wychwyt zwrotny NA albo dopaminergiki (nie agoniści).
10 marca 2017misspill pisze:
Fenylopiracetam jest naprawdę niezły, testuję dopiero 3 dzień, ale wypada ciekawiej od noopeptu, daje ostrość spojrzenia, podbicie koloru, fajny humorek, ciekawe toki myślenia. Uważam, że nootropy nie załatwią tak łatwo Twojego problemu, nie dają fazy, efekty ich działania są zbyt subtelne byś szybko znalazł w nich zamiennik dla ganji, a addytywnie będą za słabe, by przebić się przez mgłę fazowych rozkminek. Ja nie byłam tak mądra jak Ty i znalazłam sobie zamiennik dla marihuany... amfetaminę.
Dorzućcie do tego oksyracetam (brany cały czas), odpowiednie zaplecze (no, tu już trzeba się troszkę bardziej wysilić...) i macie coś nie z tej ziemi.
11 marca 2017niujat pisze: Co sądzicie o suplementacji tabaką ? D
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
11 marca 2017Hash_Oil pisze: Jeżeli się skupisz na wykonywaniu nieproduktywnych czynności - zrobisz je lepiej :-D
Od siebie mogę dodać, że jest bardzo pomocna przy rzuceniu palenia papierosów i innych palonych roślin czy wynalazków ;)( zawiera w sobie mapacho- tytoń Amazoński) .
Od siebie mogę dodać, że jest bardzo pomocna przy medytacji, pomaga w dużym stopniu wyciszyć rozbiegany umysł i oczyścić go z niepotrzebnych, natrętnych myśli. Do tego w dużym stopniu wpływa na poprawe oddechu.
Poza tym ma mnóstwo innych pozytywnych wpływów na zdrowie. Minus taki że podnosi libido :<
na podobna do Twojej odpowiedz liczylem od od osoby która palnęła, że nie poczuje działania.
w poscie jasno napisalem - bariera krew mózg i zajmijmy sie krwia - (nie przeniknie do mózgu).
Baw sie pa/
11 marca 2017fraktal123 pisze: Od siebie mogę polecić żeń-szeń, poprawia pamięć i koncentrację. Poprawia ogólną wydolność psychiczną i fizyczną organizmu. Wolniej się męczę a sen jest bardziej regeneracyjny więc potrzebuje mniej czasu na spanie i więcej mogę się uczyć ^^ .
Poza tym ma mnóstwo innych pozytywnych wpływów na zdrowie. Minus taki że podnosi libido :<
A tymczasem od siebie polecam mikrodawki LSD. Przebija 99% nootropów i resztę tego czym można mózg dopingować pod każdym względem ;)
Będę stosować 100mg 2 dni na 3 luzu, już zwiększam neuroleptyk jeśli miałoby się okazać, że w dzień mam tendencje do depresji i jeszcze dodatkowo trzeba będzie zwiększać mianserynę.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Co polecacie na motywację? (Polecacie l-dopę?)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.