Morbius pisze:Witam
Jakie interakcje mogłoby wywołać połączenie noopeptu z geranium, kofeiną oraz roślinna pochodną efedryny?
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Noopept biorę trzeci dzień w dawce 50mg/doba na dwa razy. Z efektów jakie zauważyłem to polepszenie humoru, chęć ruchu i robienie jakichś bardziej pożytecznych rzeczy (z czego z racji wolnego nie dane póki co skorzystać). Do tego zmniejszenie senności. Większa chęć do życia, że tak napiszę nawet siedząc wśród znajomych i śmiejąc się z nimi, tak mnie od środka rozpierdalało szczęście, że aż byłem zdziwiony
Stosuje go solo, cholinę mam zamiar zacząć do niego brać, ale zastanawiam się czy jest jakiś sens łączenia go z DMAE?
Inna sprawa, czy palenie zwykłych fajek ma jakiś wpływ na działanie, czy trzeba sięgnąć po coś mocniejszego?
I jeszcze pytanie jak wygląda połączenie noopa z LSD? Czy ktoś próbował?
Pozdrawiam ;)
Wildzen pisze:Dla mnie najlepiej z delikatnych stymulantów to komponuje się z zieloną herbatą (mocną). Z kawą też jest dobrze. Z kofeiną nie sprawdzałem nigdy ale to tylko kwestia dawki, więc byłoby jak najbardziej ok. Z innymi stymulantami nie sprawdzałem.
Testował ktoś noopa z sertraliną? Bo wyczytałem tu, że z califoria rocket fuel działał wzorowo, ale jakkolwiek ten mix jest siekierą na depresję, to mi jeszcze bardziej rozpierdala funkcje poznawcze zdezelowane ziołem. Serta zdaje się mniej takich problemów wywoływać.
Przyjęcie peptydergicznego mechanizmu aktywności piracetamu oraz jego analiza strukturalno-konformacyjna, pozwoliła na syntezę grupy pochodnych N-acyloprolilodipeptydów[1,4], której dokonano w 1995 r. w Instytucie Farmakologii Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych(RAMS) w Moskwie. Z tej grupy-wybrano jeden związek- noopept (GVS 111), jako że swoim mechanizmem działania, był najbardziej zbliżony do piracetamu. Wstępne badania wykazały, że noopept podawany systematycznie wykazuje działanie prokognitywne oraz neuroprotekcyjne. Badania farmakokinetyczne noopeptu udowodniły, że jego metabolitem jest cykloproliloglicyna, przy czym wykazano, że cyklo-L-proliloglicyna jest endogennym (naturalnym) związkiem nootropowym, odkrytym w tkance mózgowej.[4,5,24] Pozwoliło to postawić hipotezę, że za prokognitywne działanie noopeptu może być odpowiedzialny endogenny mechanizm peptydergiczny.
No i tu pytanie, skoro to gówno ma być takie zacne względem badziewi typu piracetam, dlaczego nie jest zarejestrowany u nas jako lek na zab. funkcji poznawczych? Albo coś w tym noopepcie jest zjebane, albo ruscy mają jeszcze prawa patentowe, a zachodnie koncerny nie mogące jeszcze zarobić blokują rej. tego wynalazku w lecznictwie. <teoria spiskowa, jak ktoś wie, dlaczego tak jest, zamieniam się w słuch>. Trochę mnie martwi wpierdalanie tego wraz z chińskim nasieniem w jakimś dziwnym prochu z dziwnych sklepów, wolałbym kupić po ludzku w aptece, a nie na partyzanta jak z RC. Oni tam w ChRL mają w dupie tak umowy patentowe, jak i jakość przecież. No chuj, mam nadzieję, że nim jakieś metale ciężkie mi się skumulują, to zdążę sobie spokojnie zdechnąć.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Dlatego w polskich aptekach nie uświadczamy amfetaminy jako środka odchudzającego .
Noopept gdyby trafił na talerz badań polskich lekarzy miałby duze szanse na legalne wejście na rynek apteczny, pod warunkiem gwarancji skuteczności jego działania w stosunku do jakiejś jednostki chorobowej.
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Dodatkowo, dowiedziałem się, że 2 dni przed tym "wypadkiem" 2 osoby miały także problemy z żołądkiem, a osoby te bardzo często widuje(widziałem w dzień incydentu). Objawy były takie same jak moje, dlatego nie zdziwiłbym się, gdybym sie jakoś od nich zaraził. Podejrzewam, że to o to chodzi dlatego postanowiłem, że jeszcze raz wezmę noopept. Mam zamiar wprowadzić wiele zmian w mojej diecie. Kawy już nie piję od tamtego zdarzenia i czuję się w porządku. Kupiłem wczoraj yerba mate, a słyszałem o tym ziółku wiele dobrych rzeczy. Za jakiś okres czasu opublikuje tutaj raporcik. :D hehe
Kwestia badań sponsorowanych
Dlatego w polskich aptekach nie uświadczamy amfetaminy jako środka odchudzającego .
Związek jest opatentowany w Stanach Zjednoczonych i Rosji z patentu numer Rosja 2119496, US Patent 5439930 wydany numer 8.08.1995. [1]
Aha, i pytanie jeszcze: czy ktoś łączył noopept z winpocetyną (zwiększą krążenie krwi wew. mózgu)?
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/sun16_1.jpg)
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty
Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mississauga.png)
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych
Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/betel-c0faedab2ce4409c9a96a39b09b1561b.jpg)
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat
Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.