Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Albo ty, może chce leki którymi się naćpa i skończy ze sobą.
Nie nie tak nie myśl - do autora!.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
05 sierpnia 2021skleroza pisze: Siema, potrzebuje info co najlepiej powiedzieć psychiatrze na prywatnej wizycie.
Mam porycia od jarania, nie moge spać, mam myśli samobójcze i nie chce mi się żyć kompletnie.
Jak mam do tego podejść, jak z nim rozmawiać.
Potrzebuje jakichś konkretnych leków..
Prosze kogokolwiek kto miał jakies doswiadczenie już o szybką odpowiedz bo za 4 dni tam ide..
generalnie najlepiej powinna sprawdzic sie psychoterapia grupowa i czas - to tak z wlasnego doswiadczenia odnosnie amotywacji/anhedoni/lęków/porycia przez jaranie
jesli lekarz zaleci psychofarmakologie to zaufac lekarzowi i brac to co przepisze, w koncu cos tam sie znaja, ewentualnie zglaszac nieodpowiednia reakcje na leki, dopytywac na wizycie o watpliwosci itp itd
edit: mozna na sam koniec wizyty poprosic o cos doraznego typu benzodiazepiny jesli nie zapisal lub chcial wcisnac hydroxyzyne ktora slabo dziala i podkreslic ze to na wszelki wypadek, ciezsze momenty bo nastepna wizyta za xx czasu dopiero
U lekarza rodzinnego opowiedziałem o stresie w pracy, stanach lękowych, budzeniu się cały mokry z palpitacją serca, strachu przed wstaniem z łóżka.
Początkowo dostałem klorazepat. Nie oddałem na niego głosu, bo się nie prosiłem. Za jakiś czas kolejna wizyta. Powiedziałem, że Cloranxen nie działa i że podobne objawy miała przyjaciółka, która dostała Alprox (najlepiej posłużyć się nazwą handlową) i bardzo sobie chwali. Miałem dostać alprę 0,5 mg, ale powiedziałem, że przecież tabletki 1 mg można dzielić na pół i taniej by to wyszło. Dostałem 1 mg z zastrzeżeniem, żebym brał max 0,5 mg dziennie. Również ostrzeżenie o uzależnieniu, bym uważał, bo to byłby duży kanał.
I tak co ok. 1,5 msc odnawiam receptę na alprę 1 mg 30 tab., razem z Tramalem krople 96 ml (powiedziałem, że pomaga mi na wszystkie bóle :D ). A ostatnio nawet dorzuciła mi Nasen, na moją prośbę. ;) Lekarz rodzinny.
jedynie na pregabaline sie udało bez żadnego problemu recke dostać
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.