Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5807 / 1200 / 43
To może lepiej zostać przy fenibucie.
Potem zostają już tylko benzo.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 768 / 105 / 0
A baclofen się nada na zminimalizowanie odstawki Pregabaliny ? Stosowany przez kilka dni ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 69 / 0
13 czerwca 2024majorbombas pisze:
co dają dawki typu 1200mg?
to samo co delirianty? :płacz:
Dla osoby bez tolerancji - to co w FAQ. Dla osoby z tolerancją - nic, ew. to samo co na niższych dawkach (zależy od tolerki). Przy braniu 4g+ to 1g to było dla mnie minimum by usnąć, a często po wzięciu całego liścia (14x150) nic nie czułam :świnia:
lol [*]
  • 91 / 26 / 0
Ja to wam powiem, ze w zasadzie to sam nie wiem na czym stoje. Zawsze brałem jednorazowo, rano i to udało mi się ukrócić o połowę. Natomiast... fajnie jest, ale do wieczora. Stałem się mniej efektywny jeżeli chodzi o moją pracę ( a, że pracuje zdalnie, komputerowo i głównie w nocy to zarówno czas jak i efektywność znacznie zmalała ). Od dwóch dni wróciłem do poprzednich dawek, tym razem rozłożonych na rano i na wieczór. Jak bardzo tego nie chciałem robić, tak musiałem. Jestem wjebany na maksa, prega to naprawdę ciężki przeciwnik. Nigdy nie byłem w ciągu narkotykowym jeżeli chodzi o cięższe dragi, jak stymulanty czy opioidy no ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że może być coś gorszego niż zrobienie CT po wpierdalaniu 2g+ przez ponad rok czasu. Próbowałem, ale tego typu zejście jest po prostu niemożliwe. O ile ten psychiczny zjazd ( choć jest naprawdę ciężki ) jakoś bym zdzierżył, tak fizycznie mnie po prostu rozpierdala. Nie jestem w stanie wstać z łóżka, od razu zbiera mnie na wymioty, bóle kości, stawów, kręcenie w głowie, poty, do tego ten psychiczny zjazd, no czy może być coś gorszego? Chcę z tego zejść, zacząłem mocno tyć i ogólnie fizycznie czuje się gorzej. Tylko jak ja mam to zrobić, jak jeden lekarz przepisał mi depakine, twierdząc że " z pregi łatwo się schodzi ", inny wenlafaksyne. No kurwa. Oczywiście próbowałem i na tym, zgodnie z zaleceniami lekarza, jednakże efekt jest oczywisty - nie pomogło. Mam wrazenie, ze lekarze mocno bagatelizuja moje wjebanie i nie zdaja sobie sprawy o jakim kalibru jest mowa. Moim celem jest zejscie z tego, tak bardzo chce a nie moge. Nie chce brać żadnych tabletek, do pregi podchodze jednoczesnie z respektem jak i szacunkiem, bo kiedy trzeba bylo to moglem na ten lek liczyc, natomiast wszystko ma swoj czas. Ide na kolejna wizyte, chodze prywatnie, wypierdzielam pieniadze w bloto wiec zapytam was - o co powinienem poprosic, tak, zeby lekarz zrozumial. Moze byc to silny srodek, nie chce juz brac tabletek, ale jak bedzie trzeba to i przezyje na czas zejscia z pregi. Po prostu chce z tego zejsc, a te okrajanie tabletek mi pomaga, tylko do czasu... ( bo jednoczesnie zmagam sie z bólami neuropatycznymi ).
  • 207 / 60 / 0
Załatw sobie preg w tabletkach 75mg np preato. One mają podziałkę na pół ..I obcinaj powoli ,może redukcja co 3 dni o 35mg pomoże łagodnie zejśc .
Dziwna sprawa z preg jedni straszne cierpią jak odstawią inni nie .
  • 2797 / 606 / 0
@Associazione Więc na jakiej dawce dziennej teraz jesteś? Ja bym pregi nie odstawiał CT, bo jest się wyłączonym z życia. Przy redukcji nie jest idealnie, ale można funkcjonować. Nie masz jakiegoś innego sprawdzonego leku na bóle neuropatyczne?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 91 / 26 / 0
20 czerwca 2024amadeuszmocart pisze:
Załatw sobie preg w tabletkach 75mg np preato. One mają podziałkę na pół ..I obcinaj powoli ,może redukcja co 3 dni o 35mg pomoże łagodnie zejśc .
Dziwna sprawa z preg jedni straszne cierpią jak odstawią inni nie .
Niby jest to pomysł, ale w takim tempie to ja nie zejde z tego do końca roku.

@Vetulani44

Wczoraj przykładowo wziąłem 900mg rano i 900mg wieczorem. Tak to starałem się brać 900mg tylko rano, ale wieczorem było już ciężko. No a oprócz tego przez cały rok leciałem na dawkach w okolicach 2g, zdarzało się więcej, raczej nie mniej. Nie mam niestety na ten moment innego leku na bóle. Ale również zamierzam wybrać się do neurologa.
  • 207 / 60 / 0
To może przy Twoich dawkach ciąć 75 co 3dni
  • 44 / 9 / 0
Witam. Chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem z pregabaliną. Otóż przyjmowałem ją leczniczo przez około rok w dawkach dziennych ok. 300mg razem z wenlafaksyną. Powiem szczerze, że byłem bardzo zadowolony z efektów, gdyż fobia społeczna oraz lęki można powiedzieć, że zanikły. Niedawno wpadła mi w ręce paczka pregabaliny która zużytkowałem w nieco innym celu. Otóż dawki rzędu 600-700mg dawały bardzo miły stan "upojenia", oraz zbicia lęków coś podobnie jak po benzo. Nie spodziewałbym się nigdy takich efektów po takim niewinnym lekarstwie. Na drugi dzień też odczuwałem przyjemny afterglow jeżeli mogę to tak nazwać. Finalnie pregabalinę uważam za ciekawą substancje leczniczą, jak i rownież do użycia rekreacyjnego. Pozdro
  • 155 / 9 / 0
hej czy jak ktoś z Was kiedyś przestał brać pregabaline to zauważył np. mniejsze spuchnięcie na twarzy?
a w ogóle działanie przeciwlękowe jest dla mnie zastanawiające, niby jest, ale wysłowić się po tym nie da i nic się nie pamięta.
Taka przeciwlękowa, ale nie jestem po tym do ludzi.
gdzie sens?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.